fbpx 5 κορυφαίοι σεφ αποκαλύπτουν τις συνταγές για εύκολα πιάτα Michelin που γίνονται σε ελάχιστο χρόνο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

5 κορυφαίοι σεφ αποκαλύπτουν τις συνταγές για εύκολα πιάτα Michelin που γίνονται σε ελάχιστο χρόνο

Σεφ μαγειρεύουν
05|07|2020 | 23:10
Ιδέες για πιάτα που γίνονται σε ελάχιστο χρόνο/Φωτογραφία: Shutterstock

5 κορυφαίοι σεφ με αστέρια Michelin αποκαλύπτουν τι συνταγές για τα πιάτα που απολαμβάνουν περισσότερο να τρώνε μόνοι τους, καθώς και τιπς ώστε να μπορέσετε να τα δημιουργήσετε στο σπίτι.

Από αρνίσια παϊδάκια και σπαγγέτι μέχρι τηγανητό ρύζι και τάκος, καταβάθος θα χαρείτε που τα υπέροχα αυτά πιάτα θα τα μοιραστείτε...με τον εαυτό σας.

Αρνίσια παϊδάκια μέσα σε λίγα λεπτά

Ο Ράϊαν Ρατίνο, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Bresca στην Ουάσινγκτον, δήλωσε στο Insider ότι λατρεύει να φτιάχνει αρνίσια παϊδάκια όταν τρώει μόνος του στο σπίτι .

«Όταν μαγειρεύω για τον εαυτό μου, μαγειρεύω με πρόθεση», είπε. «Και συνήθως ψάχνω για εύκολες αλλά πλούσιες σε γεύση συνταγές, όπως είναι για παράδειγμα τα αρνίσια παϊδάκια, που μαγειρεύονται αρκετά γρήγορα».

Ο Ρατίνο συνιστά να ρίξετε τα παϊδάκια στο τηγάνι και να τα τηγανίσετε «για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά».

«Πρώτα, όμως φροντίζω να έχω μαλακώσει το κρέας με μια απλή μαρινάδα από με φρέσκα βότανα και ίσως λίγα μπαχαρικά», είπε. «Στη συνέχεια ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τα παϊδάκια προσθέτοντας και λίγα λαχανικά που μπορούν να μαγειρευτούν μαζί - δίνοντας ένταση στη γεύση. Είναι το τέλειο δείπνο για μένα», καταλήγει.

Μακαρονάδα cacio e pepe

«Τα σπαγγέτι Cacio e Pepe είναι το πιο βασικό ζυμαρικών», δηλώνουν οι βραβευμένοι με αστέρια Michelin σεφ Τζος Εμετ και Κέβιν Μέεχαν αλλά, «όταν γίνονται σωστά, είναι εντυπωσιακά».

Ουσιαστικά πρόκειται για παραδοσιακά σπεγγέτι με τριμμένο πεκορίνο και θρυμματισμένο μαύρο πιπέρι. Ο συνδυασμός τους όμως μπορεί να γίνει καταπληκτικός.

Οι δύο κορυφαίου σεφ προτείνουν να προσθέσετε λίγο βούτυρο εάν θέλετε τα ζυμαρικά σας να γίνουν κρεμώδη, αλλά να περιορίσετε το αλάτι.

«Το πεκορίνο είναι από μόνο του αλμυρό τυρί, οπότε δεν χρειάζεται πολύ επιπλέον αλάτι», είπε. Μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσετε με παρμεζάνα», συμβουλεύουν.

Τηγανητό ρύζι

Ο Ντέιβιντ Σιμ, σεφ στο εστιατόριο Cote στο Μανχάταν λατρεύει να μαγειρεύει τηγανητό ρύζι με kimchi, όταν τρώει μόνος. Πρόκειται για ένα πιάτο εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο.

Το τηγανητό ρύζι με Kimchi είναι μάλιστα από τα πιο κλασικά Κορεάτικα πιάτα και πολύ αγαπημένο επειδή σηκώνει άπειρες παραλλαγές ανάλογα με τα υλικά που έχει ο καθένας στη διάθεσή του. Συνήθως όμως συνδυάζεται με λάχανο τουρσί και πιπεριές τσίλι.

«Σοτάρετε το ρύζι και προσθέστε το ζωμό kimchi μέχρι να χρωματίσει καλά και μαγειρέψτε το λίγο», λέει ο Σιμ. «Προσθέστε λίγο σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν οι γεύσεις».

Αν θέλετε, στο τέλος, μπορείτε να προσθέσετε και ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή. Μάλιστα γι'αυτό το πιάτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τρία υλικά: ρύζι, kimchi και αυγό.

Μεξικάνικα τάκος

«Το καλό σε αυτό το πιάτο είναι ότι μπορεί να φτιαχτεί με οτιδήποτε περισσευούμενο» , δηλώνει η Σουζέτ Γκρέσαμ, βραβευμένη σεφ στο εστιατόριο Acquerello στο Σαν Φρανσίσκο.

Το πιο πρόσφατο τάκο που έφτιαξε η ίδια ήταν με βόειο κρέας που της περίσσεψε και το ολοκλήρωσε με πατάτες, καρότα, αγγουράκια και γιαούρτι. «Κι αν έχετε και φρέσκο αβοκάντο για την κορυφή, γίνεται ακόμα πιο δροσερό», συμβουλεύει η ίδια.

Φαγητά που μπορούν να μπουν στην κατάψυξη

Αφού λοιπόν αποφασίσατε να μαγειρέψετε γιατί να μην ετοιμάσετε περισσότερα από ένα γεύμα; Στη σεφ Λορέν Ντεστένο αρέσει να μαγειρεύει γεύματα που μπορούν να μπουν αργότερα στην κατάψυξη.

Η Ντεστένο που είναι σεφ των εστιατορίων του ομίλου Altamarea Group (το οποίο περιλαμβάνει το εστιατόριο Marea NYC με αστέρι Michelin), λέει στο Insider ότι υπάρχουν πολλά τέτοια φαγητά.

«Για παράδειγμα οι σούπες, οι σάλτσες, το χοιρινό, το κοκκινιστό κρέας είναι όλα υπέροχα παραδείγματα επειδή μπορούν να συσκευαστούν σε μικρές μερίδες και να μπουν στην κατάψυξη», λέει η ίδια και συμπληρώνει πως «Είναι κάτι φθηνό και πιο υγιεινό, από το να παραγγείλετε».

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα γεύματα αυτά και να φτιάξετε νέα πιάτα. «Για παράδειγμα, το χοιρινό μπορεί να γίνει μια πολύ ωραία μεξικάνικη σαλάτα» λέει η Ντεστένο. «Το μόνο που χρειάζεται να συμπληρώσετε είναι λίγο μαρούλι, φασόλια, γιαούρτι και - φυσικά - το χοιρινό». «Είναι γρήγορο και νόστιμο», καταλήγει η ίδια.

Φωτογραφίες: Shutterstock

ΣΧΟΛΙΑ