Η μελιτζάνα σε 3 πεντανόστιμες εκδοχές: Συνταγή για αλμυρό μιλφέιγ, κοκκινιστό μοσχάρι και τραγανά sticks - iefimerida.gr

Η μελιτζάνα σε 3 πεντανόστιμες εκδοχές: Συνταγή για αλμυρό μιλφέιγ, κοκκινιστό μοσχάρι και τραγανά sticks

Μιλφέιγ μελιτζάνας με ντομάτα και παρμεζάνα / Φωτογραφία: Shutterstock
Μιλφέιγ μελιτζάνας με ντομάτα και παρμεζάνα / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Οι μελιτζάνες είναι το πιο λαχταριστό λαχανικό του θέρους γι αυτό θριαμβεύουν με κάθε τρόπο και σκεύος μαγειρικής. 

Οι μελιτζάνες μπορεί σήμερα να αποτελούν θεμελιώδες συστατικό της μεσογειακής κουζίνας αλλά στην πραγματικότητα δεν της είχαμε ανέκαθεν (και) στο χωριό μας. Καλλιεργήθηκαν στην Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Ασία πριν από 4000 χρόνια ενώ στην Ευρώπη τις έφεραν, πάρα πολύ αργότερα (περίπου το 1000 μ.χ.), οι Άραβες. Από ότι φαίνεται όμως προσαρμόστηκαν τόσο καλά που έχουν ταυτιστεί με την ισπανική, την ιταλική και την ελληνική κουζίνα.

Διαβάστε τη συνέχεια και τις τρεις συνταγές στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ