Τι είναι αυτή η νέα έρευνα που ξεκινά για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας -Νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις - iefimerida.gr

Τι είναι αυτή η νέα έρευνα που ξεκινά για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας -Νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις

Πάτρα, Μαλένα και Ίριδα
Η Μαλένα και η Ίριδα, κόρες της Ρούλας Πισπιρίγκου, που έφυγαν από τη ζωή
ΚΑΤΙΑ ΝΙΑΚΑΡΗ

Απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή η 3,5 ετών Μαλένα και η 6 μηνών Ίριδα, τα δύο κορίτσια από την Πάτρα αναζητούν οι αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, παρήγγειλαν χθες Δευτέρα νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των δύο παιδιών που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν στο iefimerida, στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών «είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών».

Στόχος, να είναι απόλυτα τεκμηριωμένα και αδιαμφισβήτητα όλα όσα κατατεθούν. Ουσιαστικά με αυτή την εξέλιξη, δίνεται η εντολή ,επίσημα πλέον, να ερευνηθούν οι δύο θάνατοι, καθώς υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα τον θάνατο της Μαλένας εξέταζε η άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη.

Ωστόσο πλέον σταματά τις εργασίες η συγκεκριμένη επιτροπή η οποία είχε συσταθεί και λειτουργούσε ενδοϋπηρεσιακά.

Έτσι βρισκόμαστε εν αναμονή για το ποιοι ιατροδικαστές θα αναλάβουν το δύσκολο αυτό έργο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η επιλογή θα γίνει είτε από το τμήμα Ανθρωποκτονιών που πήρε την εισαγγελική εντολή, είτε από τον ίδιο τον κ.Καρακούκη εάν του ζητηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια οι ιατροδικαστές θα λάβουν στην κατοχή τους, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών και θα ξεκινήσουν την ανασκόπηση.

Δεν αποκλείεται ακόμα να σταλούν δείγματα των δύο παιδιών και στο πιο σύγχρονο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της χώρας μας, αυτό της Θεσσαλονίκης , επικεφαλής του οποίου είναι ο Νίκος Ράικος, (με την ομάδα του έκανε τον ποσοτικό έλεγχο στα δείγματα της 9χρονης Τζωρτζίνας , επιβεβαιώνοντας την μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στο κοριτσάκι και οδήγησε την 33χρονη στις φυλακές Κορυδαλλού).

Αν και δεν φαίνεται να υπάρχει απόφαση -μέχρι στιγμής για εκταφή των δύο παιδιών- υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν πως εάν προχωρούσαν οι αρχές σε τέτοια ενέργεια , θα μπορούσαν ίσως να έχουν σαφείς απαντήσεις από την εξέταση των τριχών αλλά και από την εξέταση των οστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για την Ιριδα και την Μαλένα από την Πάτρα

Στην ιατροδικαστική έκθεση για την Μαλένα, που έφυγε από την ζωή στις 13 Απριλίου ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων με λευχαιμία και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς ιάσιμης μορφής, η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, αναφέρει ως αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς το παιδί δεν παρουσίαζε εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας.

Παράλληλα οι δείκτες της Μαλένας στις εξετάσεις που είχε υποβληθεί ήταν φυσιολογικοί.

Στο συμπέρασμα της η κ. Τσάκωνα καταλήγει πως «Σύμφωνα με το πρωτόκολλο εργασίας του Εργαστηρίου στο εξετασθέν βιολογικό υλικό του πτώματος της παραπάνω δεν διαπιστώθηκε η παρουσία φαρμάκου ή δηλητηρίου εκ των ανηκόντων στις ερευνηθείσες ομάδες, καθώς και οινοπνεύματος».

Όσον αφορά την Ίριδα, την ιατροδικαστική έκθεση της, συνέταξε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, στις 22 Μαρτίου 2021, μία ημέρα μετά το θάνατο της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυρία Τσιόλα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ο θάνατος επήλθε συνέπεια υποπλασίας – αγενεσίας ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς -πνευμονικού οιδήματος».

«ΝΕΚΡΟΨΙΑ

Πτώμα θηλέος αρτίας σωματικής διαπλάσεως. Πτωματικές υποστάσεις υποσημαινόμενες στη ραχιαία επιφάνεια του σώματος. Πτωματικά φαινόμενα ανάλογα με τον από του θανάτου παρελθόντα χρόνο.

Κυάνωση ονύχων χειρών».

«ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Σε πολλαπλές τομές από τον εγκέφαλο παρατηρείται έντονη συμφόρηση των αγγείων του παρεγχύματος και των αγγείων του υπαραχνοειδούς χώρου και παριαγγειακό οίδημα. Σε μία θέση στην αριστερή κοιλία παρατηρείται εξαγγείωση ερυθρών κυττάρων (αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας). Ορισμένοι νευρώνες του φλοιού του εγκεφάλου εμφανίζουν στοιχεία νέκρωσης. Σε τομές από την παρεγκεφαλίτιδα, στέλεχος και εν τω βάθει σχηματισμούς παρατηρείται έντονη συμφόρηση και περιαγγειακό οίδημα. Δεν αναγνωρίζονται αγγειακές δυσπλασίες ή άλλες διαμαρτίες κατά την διάπλαση».

Ποιοι θα καταθέσουν για τους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας

Παράλληλα οι δύο εισαγγελείς έχουν δώσει εντολή στους Αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών για νέο γύρο καταθέσεων, από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ τελευταίοι αναμένεται να καταθέσουν και συγγενείς της 33χρονης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα τους και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, που ήταν εκείνη-σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η 33χρονη αλλά και η αδερφή της σε τηλεοπτικές της συνεντεύξεις- που βρήκε νεκρή την Ίριδα μέσα στην κούνια της.

Τις εξελίξεις παρακολουθεί και η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσα από τη φυλακή την ίδια ώρα που σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida αναμένεται να την εκπροσωπήσει και τρίτος δικηγόρος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, χαρακτηρίζεται ως συνεργάσιμη κρατούμενη -έχει υπογράψει ότι θέλει να κρατείται μόνη της.

Συντροφιά έχει την τηλεόραση που της έχει παραχωρηθεί καθώς και κάποια βιβλία που ζήτησε και πήρε -ερωτικού περιεχομένου-.

Το μόνο «πρόβλημα» της μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι…..το φαγητό! Με αποτέλεσμα όταν δεν της αρέσει αυτό της φυλακής να αγοράζει από το…κυλικείο κυρίως κρουασάν!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ