Θεσσαλονίκη: Πίτες, τάκος και τορτίγιες με γέμιση ψίχας μπλε καβουριού, δωρεάν, στη Νέα Παραλία - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Πίτες, τάκος και τορτίγιες με γέμιση ψίχας μπλε καβουριού, δωρεάν, στη Νέα Παραλία

Θα σερβίρουν πίτες, τάκος και τορτίγιες με γέμιση ψίχας μπλε καβουριού προωθώντας την κατανάλωση του ξενικού είδους
Θα σερβίρουν πίτες, τάκος και τορτίγιες με γέμιση ψίχας μπλε καβουριού, προωθώντας την κατανάλωση του ξενικού είδους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καβουρόψιχα θα γεμίσουν πίτες, τάκος, τορτίγιες και bao buns οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού που διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος η προώθηση της κατανάλωσης του συγκεκριμένου ξενικού είδους, αλλά και η ευαισθητοποίηση του κοινού τόσο για τις επιδράσεις των ξενικών ειδών, όσο και για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας μέσω των διατροφικών μας επιλογών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη

Για 4η συνεχή χρονιά η περιβαλλοντική οργάνωση iSea και το Blue Marine Foundation γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας με το φεστιβάλ που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Pick the Alien και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Street Foods in Greece.

Με καβουρόψιχα θα γεμίσουν πίτες, τάκος, τορτίγιες και bao buns οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού που διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Με καβουρόψιχα θα γεμίσουν πίτες, τάκος, τορτίγιες και bao buns οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού που διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη

«Θα διαθέσουμε προς κατανάλωση 30 κιλά καβουρόψιχα, προωθώντας έναν χρήσιμο τρόπο για να εξαλειφθεί το πρόβλημα, βάζοντας στο πιάτο μας τα μπλε καβούρια Ατλαντικού που αφθονούν στον Θερμαϊκό κόλπο», εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ολυμπία Κουκουβέτσιου, από την iSea. Προσθέτει, μάλιστα, ότι πλέον έχει ενταχθεί στους καταλόγους μεγάλου αριθμού εστιατορίων, όχι μόνο υψηλής γαστρονομίας, αλλά και σε ψαροταβέρνες, καθώς ο κόσμος το προτιμά και το επιλέγει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται πως από το 2020, που ξεκίνησε η διοργάνωση του φεστιβάλ, περισσότεροι από 7.000 Θεσσαλονικείς και επισκέπτες έχουν γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, καταναλώνοντας περισσότερους από 3 τόνους καβουριού.

Για 4η συνεχή χρονιά η περιβαλλοντική οργάνωση iSea και το Blue Marine Foundation γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας
Για 4η συνεχή χρονιά η περιβαλλοντική οργάνωση iSea και το Blue Marine Foundation γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας

Σήμερα, από τις 19:00 έως τις 23:00, στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου, οι σεφ Βασίλης Πανταζής και Jonathan Harnett θα προσφέρουν δωρεάν ξεχωριστές συνταγές με μπλε καβούρι, εμπνευσμένες από την Ελλάδα, την Ιαπωνία και το Μεξικό. Μαζί τους, επωφελούμενοι από τον Φάρο του Κόσμου, θα παρασκευάζουν παραδοσιακές πίτες για να γεμιστούν με καβουρόψιχα.

Στο φεστιβάλ ξεχωριστές συνταγές με μπλε καβούρι, εμπνευσμένες από την Ελλάδα, την Ιαπωνία και το Μεξικό
Στο φεστιβάλ ξεχωριστές συνταγές με μπλε καβούρι, εμπνευσμένες από την Ελλάδα, την Ιαπωνία και το Μεξικό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η iSea θα βρίσκεται εκεί προκειμένου να ενημερώνει για την εξάπλωση και τις επιδράσεις των θαλάσσιων ξενικών ειδών, ενώ μέλη της incommon θα αναλάβουν τη συλλογή των υπολειμμάτων τροφής ώστε να κομποστοποιηθούν, και θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

*Επισυνάπτονται φωτογραφίες προηγούμενων διοργανώσεων που παραχώρησε η iSea.



ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ