Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο δημοσιογράφος Χρήστος Ηλιού -Το «αντίο» της ΕΣΗΕΑ - iefimerida.gr

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο δημοσιογράφος Χρήστος Ηλιού -Το «αντίο» της ΕΣΗΕΑ

Τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ
Τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ / Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε ο δημοσιογράφος Χρήστος (Κρις) Ηλιού.

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρέτησε τον Χρήστο Ηλιού, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του Χρήστου Ηλιού

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως ανακοινώνει τον θάνατο του συνάδελφου Χρήστου (Κρις) Ηλιού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 91 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χρήστος Ηλιού γεννήθηκε στο Πορτ Σάιδ της Αιγύπτου το 1934. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και θέματα Μέσης Ανατολής στο Terra Santa College of the Annunciation Nazareth και δημοσιογραφία στο London School of Journalism.

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1954 ως ρεπόρτερ στην εφημ «Jerusalem Post». Στη συνέχεια υπήρξε ανταποκριτής στα Ιερoσόλυμα πέντε μεγάλων εφημερίδων της Νοτίου Αφρικής, του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων «National Catholic Welfare» ενώ από το 1961 διετέλεσε διαδοχικά ανταποκριτής στην Αθήνα της «Associated Press», της «Daily Mail», των «Times» του Λονδίνου, του «National Enquirer» και του τηλεοπτικού δικτύου «CBS». Από το 1972 στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και έως τη συνταξιοδότησή του διετέλεσε για χρόνια επικεφαλής του Αγγλικού Δελτίου.

Ο Χρήστος Ηλιού υπήρξε ένας δημοσιογράφος με γνώσεις και εμπειρίες. Πολύγλωσσος καθώς μιλούσε αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, αραβικά, και εβραϊκά, είχε την ικανότητα της πρόσβασης σε πηγές από το πρωτότυπο και αναλυτική δεινότητα που του επέτρεπε την ερμηνεία των γεγονότων στη Μέση Ανατολή αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Άνθρωπος πρόσχαρός και ευγενής διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος αλλά και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης των Ανταποκριτών καθώς και μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της Ενώσεως. Για την προσφορά του είχε τιμηθεί με το βραβείο Αξίας του ΑΠΕ, από το Ίδρυμα Μπότση και από τον ΟΗΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και συλλυπείται τη σύζυγό του και τα τρία του παιδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κηδεία του Χρήστου Ηλιού θα τελεστεί τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, στις 11:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πέθανε δημοσιογράφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ