Μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία στο κέντρο της Αθήνας -Κλείνει η Μητροπόλεως, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και για το Ράλι Ακρόπολις | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία στο κέντρο της Αθήνας -Κλείνει η Μητροπόλεως, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και για το Ράλι Ακρόπολις

Κίνηση
Κίνηση © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένη είναι η κίνηση σήμερα σε αρκετούς κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, όπως και στο κέντρο της Αθήνας, όπου από τις 10 τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αποχαιρετισμό στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ειδικότερα, αυξημένη είναι η κίνηση αυτή την ώρα στην Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος) στο Δαφνί, στην Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος) από ΚΤΕΛ, στην Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος) από Αττική οδό, στην άνοδο του Κηφισού από την Ιερά Οδό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην κάθοδο της Αλεξάνδρας από Αγία Παρασκευή, στην Κατεχάκη ρεύμα από Ηλιούπολη), και στα δύο ρεύματα της Κηφισίας από Χαλάνδρι έως Αμπελόκηπους.

Με χαμηλές ταχύτητες η κυκλοφορία και στην Βασιλίσσης Σοφίας, τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, την άνοδο της Καλλιρόης, την άνοδο της Συγγρού από Άγιο Σώστη, και την Αμαλίας.

Τέλος, αυξημένη είναι η κίνηση στη Βουλιαγμένης, την Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη -ρεύμα προς Πειραιά) και στην Περιφερειακή Καρέα προς Αθήνα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα σήμερα για τον αποχαιρετισμό στον Θεοδωράκη

Στο μεταξύ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από την Τροχαία σήμερα και αύριο στο κέντρο της Αθήνας για την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη όσο και για το ράλι Ακρόπολις.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί μέτρα της Τροχαίας για τη διεξαγωγή της τελετής αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Συγκεκριμένα, από τις 10:00 θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αδιάβατο το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη, λόγω του Ράλι Ακρόπολις

Αδιάβατο θα είναι το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη για την Τελετή Εκκίνησης του Ράλι Ακρόπολις 2021.

Η τελετή έναρξης του Ράλι Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί περί ώρα 17:30΄ της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακρόπολη, από όπου και τα αγωνιστικά οχήματα θα κινηθούν προς τον χώρο Εκκίνησης επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

Ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις στο Σύνταγμα

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και περί ώρα 18:00 θα διεξαχθεί η 1η Ειδική Διαδρομή («COSMOTE 5G Athens Stage») του EKO Acropolis Rally 2021, στη διαδρομή:

Εκκίνηση Λ. Αμαλίας (ύψος εξόδου του Μετρό προ της εισόδου πάρκινγκ της Βουλής των Ελλήνων) - συνέχεια Λ. Αμαλίας -, περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. - συνέχεια Λ. Αμαλίας -, αριστερά Β. Γεωργίου Α' - συνέχεια Β. Γεωργίου Α' -, αριστερά Πλατεία Συντάγματος - περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος της οδού Ερμού - συνέχεια Πλατεία Συντάγματος - αριστερά Όθωνος - συνέχεια Όθωνος - αριστερά Λ. Αμαλίας - συνέχεια Λ. Αμαλίας - περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. - συνέχεια Λ. Αμαλίας - αριστερά Β. Γεωργίου Α' - συνέχεια Β. Γεωργίου Α' - Τερματισμός (ύψος ξενοδοχείου «King George»).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του αγώνα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ κατά μήκος του οδικού δικτύου που περιβάλλει την αθλητική εγκατάσταση της Ειδικής Διαδρομής, ως εξής:

 • Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06:00΄ ώρα της Πέμπτης 09/09/2021 και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από 11:00΄ ώρα της Πέμπτης 09/09/2021, στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους:
 • Σταδίου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμερικής έως τη συμβολή της με την Πλ. Συντάγματος,
 • Λ. Β. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
 • Λ. Β. Σοφίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σέκερη έως τη συμβολή της με τη Λ. Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
 • Πλ. Συντάγματος, καθ’ όλο το μήκος της,
 • Φιλελλήνων, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
 • Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
 • Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κέντρο, στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Καλλιρρόης έως τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,
 • Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παραλία, στο τμήμα από ττη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου έως τη συμβολή της με την οδό Αμβρ. Φραντζή,
 • Χατζηχρήστου, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
 • Ροβέρτου Γκάλι, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
 • Κόμβος Ακρόπολης,
 • Προπυλαίων, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ροβέρτου Γκάλι έως τη συμβολή της με την οδό Καβαλλότι,
 • Καβαλλότι, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Προπυλαίων έως τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου,
 • Μισαραλιώτου, καθ’ όλο το μήκος της,
 • Πετμεζά, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου έως τη συμβολή της με τη Λ. Συγγρού.
 • Η κάθετη διέλευση των οχημάτων επί των οδικών αξόνων της Λ. Β. Σοφίας, της Λ. Β. Κωνσταντίνου, της οδού Σταδίου και της οδού Πανεπιστημίου θα επιτρέπεται.
 • Καθορισμός της οδού Βουλής, ως οδού αντίθετης ροής (αντιδρόμηση), στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη έως τη συμβολή της με την οδό Καρ. Σερβίας, μόνο για οχήματα μεταφοράς μονίμων κατοίκων, οχήματα μεταφοράς επιβατών προς ξενοδοχειακές μονάδες και οχήματα ανεφοδιασμού και εξυπηρέτησης παρακείμενων επιχειρήσεων.

Λόγω των ανωτέρω περιορισμών παρακαλούνται οι οδηγοί για τη διευκόλυνσή τους να επιλέγουν εναλλακτικούς οδικούς άξονες (Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Σταδίου κ.λπ.) για την προσέγγισή τους στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας ή ενδεικτικά μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω εναλλακτικά δρομολόγια:

 • Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ. Συγγρού):

Λ. Συγγρού – δεξιά Καλλιρρόης – συνέχεια Λ. Β. Κων/νου – αριστερά μέσω καθέτων οδών προς περιοχή Κολωνακίου

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ. Κηφισίας):
 • Λ. Κηφισίας – συνέχεια Λ. Β. Κων/νου – δεξιά Λ. Β. Σοφίας – δεξιά Σέκερη ή,
 • Λ. Κηφισίας – δεξιά Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά μέσω καθέτων οδών προς Κέντρο Αθήνας ή,
 • Λ. Κηφισίας – δεξιά Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων).
 • Η προσέλευση θεατών (πεζών) για την παρακολούθηση της εκδήλωσης θα πραγματοποιείται:
 • Για τους προσερχόμενους στη Λ. Αμαλίας, μέσω της οδού Σουρή ή του Ζαππείου,
 • Για τους προσερχόμενους στην Πλ. Συντάγματος, είτε από τη συμβολή Πανεπιστημίου/Βουκουρεστίου είτε από τη συμβολή Σταδίου/Αμερικής.
 • Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν χρονικά και εδαφικά, αναλόγως των κυκλοφοριακών συνθηκών που θα επικρατούν.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ