Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα, τι αλλάζει στον καιρό από την Τετάρτη - iefimerida.gr

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα, τι αλλάζει στον καιρό από την Τετάρτη

καιρός σημαία
Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους να επηρεάζουν αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη, οπότε αναμένεται σταδιακή υποχώρησή τους, ενώ από το Σάββατο θα επικρατήσουν πιο ήπιες συνθήκες και θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μεγαλύτερος όγκος βροχής αναμένεται στην κεντρική Μακεδονία, τη Χαλκιδική, το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο. Το βαρομετρικό χαμηλό διατηρεί την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ασταθή, με τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες έως και το μεσημέρι.

Αρχικά, η κακοκαιρία θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε διαφορετικές περιοχές. Μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια αναμένεται στα δυτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη βορειοανατολική ηπειρωτική Ελλάδα.

Από τις απογευματινές ώρες, το κύμα κακοκαιρίας θα περιοριστεί στα ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα, με τη βελτίωση του καιρού να ξεκινά από τα δυτικά και να επεκτείνεται σταδιακά προς τα ανατολικά. Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εξακολουθήσουν να δέχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες για αρκετές ώρες.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν κατά τόπους με μεγάλη ένταση, προσεγγίζοντας τα επίπεδα θυέλλης, ενώ η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Αττική θα επικρατήσει αυξημένη συννεφιά, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται πέρασμα βροχών και καταιγίδων, κυρίως κοντά στο μεσημέρι, ενώ μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη Χαλκιδική και στα ανατολικότερα τμήματα του νομού, όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να διατηρηθούν έως και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο

Η Τετάρτη θα είναι η τελευταία ημέρα δράσης του κύματος κακοκαιρίας, με τις καιρικές συνθήκες να βελτιώνονται στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα από το απόγευμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι θα οδηγήσουν σε πτώση της θερμοκρασίας. Οι βροχές θα περιοριστούν σημαντικά και θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Από το Σάββατο αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει και τις ήπιες καιρικές συνθήκες να διατηρούνται για αρκετές μέρες.

Όπως εκτιμά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ένα ισχυρό πεδίο υψηλών πιέσεων αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα, περιορίζοντας την έλευση νέας κακοκαιρίας και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλό Σαββατοκύριακο, με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ