Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα με 30άρια και συννεφιά -Σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες - iefimerida.gr

Καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα με 30άρια και συννεφιά -Σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες

Σύννεφα
Αίθριος ο καιρός / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στο Ιόνιο και από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές.

Μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, ενώ τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις. Κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ ομίχλες αναμένεται να σχηματιστούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τοπικά τους 30 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν από 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μέγιστες και οι ελάχιστες θερμοκρασίες ανά περιοχή

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ, οι θερμοκρασίες θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • Θράκη: 11–27°C
  • Ανατολική Μακεδονία: 10–28°C
  • Κεντρική Μακεδονία: 11–29°C
  • Δυτική Μακεδονία: 7–27°C
  • Ήπειρος: 9–26°C
  • Θεσσαλία: 11–29°C
  • Νησιά Ιονίου: 16–26°C
  • Δυτική Στερεά: 15–27°C
  • Δυτική Πελοπόννησος: 15–28°C
  • Ανατολική Πελοπόννησος: 15–30°C
  • Κυκλάδες: 17–25°C
  • Ανατολική Στερεά – Εύβοια: 13–30°C
  • Κρήτη: 15–25°C
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 15–26°C
  • Δωδεκάνησα: 18–27°C
  • Αττική: 16–29°C
  • Θεσσαλονίκη: 12–27°C

Meteo: Η πρόγνωση για την Παρασκευή (9/10)

Μικρή αστάθεια στον καιρό θα σημειωθεί σήμερα Παρασκευή (9/10) με τοπικές με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Meteo.gr, αναμένονται νεφώσεις στo Αιγαίο, στο Ιόνιο και στα Δυτικά ηπειρωτικά όμως από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ορεινά και ημιορεινά του ηπειρωτικού κορμού της χώρας. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το πρωί στο Ιόνιο και στην Ήπειρο.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά του ηπειρωτικού κορμού της χώρας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 27, στη Θεσσαλία από 15 έως 29, στην Ήπειρο από 13 έως 25, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 10 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 25, στις Κυκλάδες από 12 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 26.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τόπους 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τόπους 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα βόρεια τμήματά του 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καιρός καταιγίδες βροχές ΕΜΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ