Συνεχίζεται και σήμερα το κοκτέιλ ζέστης και σκόνης, ενώ άστατος αναμένεται ο καιρός στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo.gr, σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου, αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο Ιόνιο, στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων και σποραδικών βροχών υπάρχει και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των υπόλοιπων ηπειρωτικών. Ιδιαίτερα στα ορεινά της Πίνδου και στη Δυτική Μακεδονία υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 26, στη Θεσσαλία από 15 έως 29, στην Ήπειρο από 11 έως 29, στη Στερεά από 14 έως 30, στην Πελοπόννησο από 12 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 26, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 27, και στην Κρήτη από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι, στα δυτικά τμήματά του θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ ενώ προς το βράδυ θα στραφούν και πάλι σε βορειοανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ. Ιδιαίτερα στη Δυτική Αττική οι άνεμοι από το πρωί θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού σήμερα Παρασκευή (9/5)
Aρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και γρήγορα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και από τις απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν τοπικά και στο βόρειο Αιγαίο, ενώ στις υπόλοιπες προαναφερθείσες περιοχές πλην της Μακεδονίας και της Θράκης ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα βόρεια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.
ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα ανά περιοχή
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες.
- Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στυ δυτική Μακεδονία από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και την Ήπειρο και βαθμιαία και στην δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
- Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
- Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στην Κρήτη.
- Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 και στη βόρεια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Στα βόρεια τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα στα βορειότερα τμήματα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
- Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
- Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες.
- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί.
- Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.