Στον Άρειο Πάγο θα οδηγηθεί η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακοπουλος, μετά την απόφαση ενοχής του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.
Σε δήλωσή του ο κ. Δημητρακόπουλος ενημέρωσε ότι θα ζητήσουν αναίρεση της απόφασης «γιατί πιστεύουμε ότι είναι εσφαλμένη» όπως είπε.
«Το αποδεικτικό υλικό αυτής της δικογραφίας είναι ισχνό, δεν υπάρχουν αντικειμενικά αποδεικτικά μέσα, δεν υπάρχει μια έκθεση ιατροδικαστή, δεν υπάρχει DNA, δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις, δεν υπάρχει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, δεν υπάρχει τίποτα. Παρά μόνο κάποιες φίλες που επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες και μάλιστα με τρόπο αντιφατικό όπως περιέγραψε ο εισαγγελέας της έδρας, Ανδρέας Καραφλός» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος του ηθοποιού.
Η δήλωση του συνηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου
«Μετά από τέσσερα χρόνια όπου το τεκμήριο αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη λεηλατήθηκε από τους εισαγγελείς της τηλεόρασης και του διαδικτύου οι οποίοι δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να επηρεάζουν την κοινή γνώμη ότι είναι ένοχος. Η απόφαση του δικαστηρίου μας κρατάει ζωντανούς, είμαστε εδώ, τη σεβόμαστε αλλά η ποινική διαδικασία δεν τελειώνει εδώ. Σίγουρα θα πάμε στον Άρειο Πάγο να ζητήσουμε αναίρεση της απόφασης γιατί πιστεύουμε ότι είναι εσφαλμένη.
Το αποδεικτικό υλικό αυτής της δικογραφίας είναι ισχνό, δεν υπάρχουν αντικειμενικά αποδεικτικά μέσα, δεν υπάρχει μια έκθεση ιατροδικαστή, δεν υπάρχει DNA, δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις, δεν υπάρχει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, δεν υπάρχει τίποτα. Παρά μόνο κάποιες φίλες που επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες και μάλιστα με τρόπο αντιφατικό όπως περιέγραψε ο εισαγγελέας της έδρας, Ανδρέας Καραφλός.
Αυτές οι αντιφάσεις που δεν είναι ασήμαντες, αλλά θα έλεγα συστημικές, έρχονται σε σύγκρουση ευθεία με την κοινή λογική είναι βέβαιο ότι δημιουργούν αμφιβολίες, ο κ. Εισαγγελέας τις προσδιόρισε και είπε αθώος, το δικαστήριο, όμως, αυτές τις αμφιβολίες δεν τις μετουσίωσε σε απαλλακτική απόφαση, αλλά η ποινή που εξεδόθη είναι μια ποινή που αποδεικνύεται ότι μέσα τους οι δικαστές δεν ήταν πεπεισμένοι για την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη και το έδειξαν αυτό με την ποινή αμφιβολιών των τριών ετών με αναστολή.
Ο νομικός αγώνας συνεχίζεται υπό το βάρος των παρεμβάσεων των εισαγγελέων του διαδικτύου. Η απόφαση και οι δικαστές αυτό το βάρος, κατά τη γνώμη μου, δεν το άντεξαν και γι αυτό αντί να αθωώσουν επέβαλαν μια ποινή αμφιβολιών.
Θέλω δημόσια να συγχαρώ την κυρία Αναστασιάδου Αναστασίου, πρόεδρο εφετών που ήταν η τακτική δικαστής όλους αυτούς του μήνες, που διεξήγαγε τη διαδικασία δικονομικά με εξαιρετικό τρόπο, όπως και να συγχαρώ την αναπληρώτρια πρόεδρο Εφετών κυρία Κουσκούκη, η οποία παρότι δεν αθώωσε τον εντολέα μας επέβαλε μια ποινή αντίστοιχη και ανάλογη με αυτό που τον καταδίκασε. Αυτοί οι βιασμοί, θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος, είναι πρωτοφανείς. Στον ποινικό κώδικα δεν υπάρχει βιασμός, δεν υπάρχει βιαστής που προσπαθεί να πειθαναγκάσει με υποτιθέμενη βία να γίνει πεολειχία και να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και να ανοίγει την πόρτα στο καμαρίνι. Τέτοιοι βιαστές δεν υπάρχουν. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είμαστε πεπεισμένοι δεν είναι βιαστής και θα αποδειχθεί και με την απόφαση του Αρείου Πάγου. Ο Πέτρος Φιλιππίδης σέβεται, τιμά τις γυναίκες και με λόγια και με πράξεις. (…).
Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος η ετυμηγορία του Αρείου Πάγου θα είναι αναιρετική και θα επιστρέψει πάλι στο Εφετείο μέχρι την τελική δικαίωση.