Ένοχο χωρίς ελαφρυντικά έκρινε τον Πέτρο Φιλιππίδη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο και για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο συναδέλφων του ηθοποιών.
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ομόφωνη. Παράλληλα δικαστές και ένορκοι απέρριψαν τους ισχυρισμούς περί υπαναχώρησης και μετατροπής της κατηγορίας.
Στο άκουσμα της απόφασης ο Πέτρος Φιλιππίδης έδειχνε ψύχραιμος, όπως ψύχραιμη ήταν και η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου.
Από το ακροατήριο ακούστηκαν κλάματα ανακούφισης. Εκτός από τις καταγγέλλουσες στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Καρκάς κ.α.
Από την υπεράσπιση ζητήθηκε η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Οι δικηγόροι του Πέτρου Φιλιππίδη Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου αναφέρθηκαν στη νομολογία του Αρείου Πάγου και ζήτησαν να αναγνωριστεί στον καταδικασθέντα ηθοποιό ο πρότερος σύννομος βίος, ώστε «η ποινή να είναι ανάλογη των πράξεων», όπως αναφέρθηκε.
Παράλληλα, από την υπεράσπιση τονίστηκε ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και κατά την προφυλάκισή του δεν υπέπεσε σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα και κατά τη διάρκεια της δίκης έδωσε αδιάλλειπτα το «παρών».
Ο εισαγγελέας της έδρας Ανδρέας Καραφλός πρότεινε να αναγνωριστούν οι ελαφρυντικές περιστάσεις του πρότερου σύννομου βίου, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. «Έχει ηθικά μεταστραφεί και είναι νομοταγής πλέον πολίτης, αν και ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει», σημείωσε ο εισαγγελέας.
Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα αναγνώρισης των ελαφρυντικών.