Κοντά στο όριο της φτώχειας αισθάνονται οι μισοί Γάλλοι σύμφωνα με δημοσκόπηση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κοντά στο όριο της φτώχειας αισθάνονται οι μισοί Γάλλοι σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Γάλλοι (ποσοστό 48%) αισθάνονται φτωχοί ή ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της ένδειας, αποκαλύπτει μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τέσσερις ημέρες πριν από το εθνικό συνέδριο για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Ερωτώμενοι για την "προσωπική κοινωνική κατάστασή τους" οι Γάλλοι σε ποσοστό 11% απάντησαν ότι είναι «φτωχοί» ενώ το 37% δήλωσε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας Les Echos.

Από την άλλη πλευρά, 51% των Γάλλων δεν θεωρούν ότι είναι φτωχοί, ούτε ότι οδεύουν προς αυτήν την κατάσταση. Το 1% δεν απάντησε στο ερώτημα.

Αυτοί που αισθάνονται φτωχοί ή πιστεύουν ότι είναι στα πρόθυρα της φτώχειας είναι κυρίως οι μισθωτοί (12% και 48% αντίστοιχα), οι εργάτες (12% και 39%) και οι αυτοαπασχολούμενοι (19% και 39%). Τα στελέχη των επιχειρήσεων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούν ότι είναι πιο προφυλαγμένοι, αφού ελάχιστοι εξ αυτών (3%) δηλώνουν ότι αισθάνονται φτωχοί.

Οι νέοι των ηλικιακών ομάδων 18-24 και 25-34 αισθάνονται πιο φτωχοί σε σχέση με τους μεσήλικες της ομάδας 50-64 και τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών: στις πρώτες ομάδες δηλώνουν «φτωχοί"» το 14% και 15% αντίστοιχα ενώ στις δεύτερες το ποσοστό πέφτει στο 8% και 9%. Από την άλλη όμως, ενώ οι νέοι δεν πιστεύουν ότι οδεύουν προς τη φτώχεια (μόνο το 15% κρίνει ότι βρίσκεται στα πρόθυρα), στην ηλικιακή ομάδα των 50-64 το αίσθημα αυτό εκτοξεύεται στο 42% και στους άνω των 65 στο 39%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 4 και 5 Δεκεμβρίου σε πανεθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.001 ατόμων άνω των 18 ετών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ