Βρετανία: Ο Τζάστιν Ουέλμπι είναι ο νέος αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και πνευματικός αρχηγός των Αγγλικανών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βρετανία: Ο Τζάστιν Ουέλμπι είναι ο νέος αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και πνευματικός αρχηγός των Αγγλικανών

Ο επίσκοπος του Ντέραμ Τζάστιν Ουέλμπι, 56 ετών, διορίστηκε σήμερα αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και πνευματικός ηγέτης των 80 εκατομμυρίων αγγλικανών που υπάρχουν στον κόσμο, ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Πρώην στέλεχος της πετρελαϊκής βιομηχανίας, παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών, ο Ουέλμπι διαδέχεται τον Ρόουαν Ουίλιαμς, ο οποίος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του αφού παρέμεινε στη θέση σχεδόν δέκα χρόνια.

Ο Ουέλμπι ήταν επίσκοπος του Ντέραμ για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Αναλαμβάνει αρχηγός μιας εκκλησίας που είναι διαιρεμένη κυρίως όσον αφορά τα θέματα της χειροτόνησης γυναικών επισκόπων και του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου. Ο νέος αρχηγός της εκκλησίας έχει ταχθεί κατά του γάμου των γκέι, αλλά υπέρ της χειροτόνησης γυναικών επισκόπων.

Ο Ουέλμπι έχει φοιτήσει στο Ίτον, το κολέγιο της βρετανικής αριστοκρατίας, όπως και ο Κάμερον, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ