ΗΠΑ: Η στέρηση από τα νεαρά κορίτσια του δικαιώματος να φοιτήσουν σε σχολεία ενισχύει τη φτώχεια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Η στέρηση από τα νεαρά κορίτσια του δικαιώματος να φοιτήσουν σε σχολεία ενισχύει τη φτώχεια

Η στέρηση από τα νεαρά κορίτσια σ' ολόκληρο τον κόσμο, του δικαιώματος φοίτησης στα σχολεία, αποτελεί ένα μεγάλο μειονέκτημα που τα καταδικάζει να ζήσουν στη δυστυχία και ενισχύει γενικότερα τη φτώχεια, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Η έκθεση με τίτλο "Διότι είμαι κορίτσι-τα κορίτσια στον κόσμο το 2012", δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση Plan International με την ευκαιρία της πρώτης διεθνούς Ημέρας των νεαρών κοριτσιών των Ηνωμένων Εθνών.

"Το γεγονός ότι 75 εκατομμύρια κορίτσια σ' ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν, δεν έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε σχολείο, συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια τεράστια απώλεια ανθρώπινου δυναμικού", υπογραμμίζει η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση.

Η έκθεση αυτή αφορά κυρίως 39 εκατομμύρια κορίτσια ηλικίας από 11 ως 15 ετών.

"'Ενα μορφωμένο κορίτσι είναι λιγότερο ευάλωτο στη βία, έχει λιγότερες πιθανότητες να παντρευτεί και να αποκτήσει παιδιά ενώ το ίδιο είναι ακόμα παιδί και επιπλέον θα γνωρίζει να διαβάζει και να γράφει και θα είναι πιο υγιές κατά την ενηλικίωσή του", δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης αυτής Νάιγκελ Τσάπμαν.

Η οργάνωση τονίζει εξάλλου ότι μακροπρόθεσμα "μια δευτεροβάθμια εκπαίδευση προστατεύει τα κορίτσια από το AIDS και τη σεξουαλική κακοποίηση".

Η έκθεση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα τη στιγμή που μια 14χρονη Πακιστανή, γνωστή για τον αγώνα της κατά των ταλιμπάν και υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση, επέζησε από θαύμα προχθές όταν ταλιμπάν αποπειράθηκαν να τη δολοφονήσουν τη στιγμή που έβγαινε από το σχολείο της, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ