Καναδάς: Χάνει έδαφος το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Κεμπέκ στις δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Καναδάς: Χάνει έδαφος το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Κεμπέκ στις δημοσκοπήσεις

Το ποσοστό του κυβερνώντος στο Κεμπέκ κόμματος των Φιλελευθέρων συνεχίζει να φθίνει, καθώς ένα μέρος των ψηφοφόρων του μετακινούνται στο νεοπαγές κόμμα Συνεργασία για το Μέλλον του Κεμπέκ (Coalition Avenir Quebec, ή CAQ), ενώ το Αυτονομιστικό Κόμμα του Κεμπέκ διατηρεί το ποσοστό του ενόψει των εκλογών στην επαρχία, που θα γίνουν την 4η Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Léger Marketing αναφέρει ότι το Αυτονομιστικό Κόμμα του Κεμπέκ προηγείται με 33% στην πρόθεση ψήφου, ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι με 28% ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το CAQ με 27%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει πως μόλις το 37% πιστεύει ότι το Αυτονομιστικό Κόμμα του Κεμπέκ θα αναδειχθεί νικητής στις εκλογές, ενώ 72% πιστεύουν ότι θα πάρει τις περισσότερες έδρες αλλά θα αναγκασθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

Ωστόσο οι ισορροπίες ίσως μεταβληθούν την Κυριακή, όταν θα γίνει η τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών των τριών κομμάτων.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ