Περού: Αυξήθηκε η δημοτικότητα του προέδρου Ουμάλα λόγω της απελευθέρωσης ομήρων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Περού: Αυξήθηκε η δημοτικότητα του προέδρου Ουμάλα λόγω της απελευθέρωσης ομήρων

Το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου του Περού Ογιάντα Ουμάλα αυξήθηκε στο 56% τον Απρίλιο εξαιτίας της απελευθέρωσης εργαζομένων στην ενεργειακή βιομηχανία οι οποίοι είχαν απαχθεί από αντάρτες της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Ipsos Apoyo που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες.

Το ποσοστό του Ουμάλα αυξήθηκε 3% σε σύγκριση με εκείνο που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο στην μηνιαία δημοσκόπηση, μετά την απελευθέρωση, το περασμένο σαββατοκύριακο, 36 εργαζομένων σε έναν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου σε μια απομακρυσμένη περιοχή της ζούγκλας στο νότιο Περού.

Η απελευθέρωση των ομήρων χαρακτηρίστηκε επιτυχία για τον πρόεδρο, έναν πρώην στρατιωτικό ο οποίος είχε λάβει μέρος στον εμφύλιο εναντίον των μαοϊκών ανταρτών την δεκαετία του 1990, πάντως το επεισόδιο ενέτεινε την πίεση προς την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το νέο αντάρτικο.

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες το 66% των ερωτηθέντων είπαν πως έκριναν θετικά τους χειρισμούς του Ουμάλα στην κρίση των ομήρων. Η δημοτικότητά του αυξήθηκε επίσης εξαιτίας της διάσωσης εννέα εργαζομένων σε ορυχείο που είχαν παγιδευτεί σε μια από τις στοές του για έξι ημέρες.

Το ποσοστό του Ουμάλα ήταν 53% τον Μάρτιο και 59% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Ipsos Apoyo. Ο Ουμάλα εξελέγη τον Ιούνιο υποσχόμενος να βελτιώσει την κατάσταση για το 30% των πολιτών του Περού που εξακολουθούν να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας παρά την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας.

Η χθεσινή δημοσκόπηση, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα El Comercio, έγινε σε δείγμα 1.213 ψηφοφόρων σε αστικά κέντρα σε όλη τη χώρα από την 18η ως την 20ή Απριλίου και έχει ποσοστό σφάλματος ±2,8%.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ