Ζέστανε το σφουγγάρι για τα πιάτα στο φούρνο μικροκυμάτων -Γιατί το προτείνουν και σε τι χρησιμεύει - iefimerida.gr

Ζέστανε το σφουγγάρι για τα πιάτα στο φούρνο μικροκυμάτων -Γιατί το προτείνουν και σε τι χρησιμεύει

Σφουγγάρι μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων
Σφουγγάρι μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σφουγγάρι για τα πιάτα είναι ένα από είδη καθαρισμού που χρησιμοποιούνται περισσότερο σε ένα σπίτι, αλλά και ένα από τα αντικείμενα που μπορούν να συγκεντρώσουν τους περισσότερους μικροοργανισμούς και βακτήρια.

Για να το αποφύγεις αυτό, μπορείς να καταφύγεις σε ένα απλό και έξυπνο κόλπο καθαρισμού.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις το σφουγγάρι σε ένα δοχείο με νερό και να το ζεστάνεις στον φούρνο μικροκυμάτων. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοντώσεις τους βλαβερούς μικροοργανισμούς που υπάρχουν ενώ θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του σφουγγαριού σου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί να ζεστάνεις το σφουγγάρι στον φούρνο μικροκυμάτων;

Αν και αυτή η μέθοδος βοηθά στην απολύμανση, είναι σημαντικό να αντικαθιστάς τα σφουγγάρια κουζίνας τακτικά. Επίσης, όταν εφαρμόζεις αυτό το κόλπο, πρέπει να βεβαιωθείς ότι το σφουγγάρι δεν περιέχει μεταλλικά μέρη, καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί βλάβη στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ο φούρνος μικροκυμάτων θερμαίνει το νερό που βρίσκεται μέσα στο σφουγγάρι, δημιουργώντας ατμό, ο οποίος βοηθά στη διανομή της θερμότητας και στην πιο αποτελεσματική απολύμανση.

Η υψηλή θερμοκρασία σκοτώνει τα βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που ευδοκιμούν σε υγρά σφουγγάρια, όπως η E. coli ή η σαλμονέλα. Το βασικότερο όφελος αυτής της διαδικασίας είναι η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών, ενώ ταυτόχρονα παρατείνεται η διάρκεια ζωής του σφουγγαριού.

Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς να εφαρμόσεις το κόλπο με το σφουγγάρι

  • Βρέξε το σφουγγάρι: Βεβαιώσου ότι είναι καλά βρεγμένο πριν το τοποθετήσεις στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Τοποθέτησέ το σε δοχείο: Βάλε το σφουγγάρι μέσα σε ένα κατάλληλο σκεύος για μικροκύματα, κατά προτίμηση με λίγη ποσότητα νερού.
  • Ζέστανε το: Θέρμανε το σφουγγάρι στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά στη μέγιστη ισχύ.
  • Άφησέ το να κρυώσει και στράγγισέ το: Περίμενε να κρυώσει λίγο πριν το πιάσεις και στράγγισέ το καλά για να απομακρυνθεί το νερό.

Με αυτήν την απλή διαδικασία, απολυμαίνεις το σφουγγάρι σου, μειώνεις τους κινδύνους για την υγεία σου και το διατηρείς περισσότερο καιρό σε καλή κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ