Η CEO που ξυπνάει στις 5:15 π.μ., κάνει συσκέψεις ενώ πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο και βγάζει 1 δισ. δολάρια - iefimerida.gr

Η CEO που ξυπνάει στις 5:15 π.μ., κάνει συσκέψεις ενώ πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο και βγάζει 1 δισ. δολάρια

CEO
Η CEO της Bumble, Whitney Wolfe Herd © AP Photo/Richard Drew, File
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Whitney Wolfe Herd, ιδρύτρια και CEO της Bumble, έχε καταφέρει να εξισορροπήσει την επιχειρηματική της πορεία με την οικογενειακή ζωή.

Η ιδρύτρια της εφαρμογής γνωριμιών που επικεντρώνεται στις γυναίκες, η οποία κυκλοφόρησε το 2014, έγινε η νεότερη γυναίκα που διοικεί μια εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο όταν η Bumble πραγματοποίησε την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) το 2021. Το 2024, η εταιρεία έκλεισε τη χρονιά με έσοδα ύψους 1,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων — αύξηση 2% σε σχέση με το 2023 — και περισσότερους από 2,8 εκατομμύρια συνδρομητές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2017 η επιτυχημένη επιχειρηματίας παντρεύτηκε τον Michael Herd, κληρονόμο στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Η καθημερινότητα μιας CEO

Η καθημερινότητα της Wolfe Herd είναι οργανωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνει στα επαγγελματικά, αλλά και να αφιερώνει χρόνο στην οικογένειά της. Όπως είχε πει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της ξεκινά τη μέρα της στις 5:15 π.μ., και προσπαθεί να ακολουθεί μία σταθερή πρωινή ρουτίνα ακόμα και όταν αυτό φαντάζει δύσκολο.

Αφιερώνει τα πρώτα 30 λεπτά στην οικογένειά της και στον σκύλο της, προτού μπει σε επαγγελματικούς ρυθμόύς. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στο πρωινό πρόγραμμα του μεγάλου γιου της, αποφεύγοντας να προγραμματίζει επαγγελματικές κλήσεις όσο τον πηγαίνει στο σχολείο. «Και τη στιγμή που τον αφήνω — κυριολεκτικά, την ώρα που τον αγκαλιάζω στην πόρτα — πρέπει να τηλεφωνήσω σε κάτι. Αλλά το έχω οργανώσει έτσι ώστε αυτή η κλήση να ταιριάζει τέλεια στο πρόγραμμά μου, για να επιστρέψω αμέσως στον υπολογιστή και να προλάβω άλλες δύο συναντήσεις στο Zoom», έχει δηλώσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Wolfe Herd επιδιώκει μια πιο «ανθρώπινη» προσέγγιση στην εργασία. Προτιμά να απαντά στα e-mails της τα Σάββατα, αλλά να τα στέλνει τη Δευτέρα, ώστε να μην αγχώνει τους συνεργάτες της μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ακόμα και λίγο πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί, παρέμενε επαγγελματικά τσεκάροντας τα μέιλ της μέσα από το νοσοκομείομε τον δεύτερο γιο της ωστόσο προσπάθησε να αποσυνδεθεί για δέκα μέρες, αλλά στις πέντε εβδομάδες τον πήρε μαζί της σε ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων.

Το βράδυ, για να χαλαρώσει, βρίσκει διέξοδο στη μαγειρική. Τη θεωρεί τρόπο αποσύνδεσης από το άγχος της δουλειάς, αφού «αν κόβεις λαχανικά, αναγκάζεσαι να αφήσεις κάτω το τηλέφωνό σου ή να απομακρυνθείς από τον υπολογιστή».

Αν και δηλώνει εργασιομανής, προσπαθεί να περιορίσει τη συνήθεια να ελέγχει e-mails μέσα στη νύχτα, αν και συχνά ξυπνά κάθε δύο ώρες. Όπως πολλές μητέρες, έτσι και εκείνη αντιμετωπίζει νύχτες με διακοπές στον ύπνο. «Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί», δήλωσε στο περιοδικό Time. «Είναι δύσκολο, γιατί ως CEO χρειάζεσαι το μυαλό σου καθαρό και ξεκούραστο μέσα στη μέρα. Πρέπει να σκέφτεσαι λογικά για να λειτουργήσεις. Όλοι λένε ‘μία μέρα τη φορά’. Εγώ, στην πραγματικότητα, προτιμώ ‘μία ώρα τη φορά’».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CEO δισεκατομμυριούχος μαμά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ