Το ξέσπασμα της Χριστίνας Κολέτσα: «Φτάνει με τον φόβο. Για τα παιδιά μας, για ό,τι έχει απομείνει» - iefimerida.gr

Το ξέσπασμα της Χριστίνας Κολέτσα: «Φτάνει με τον φόβο. Για τα παιδιά μας, για ό,τι έχει απομείνει»

Η Χριστίνα Κολέτσα
Η Χριστίνα Κολέτσα / Φωτογραφία: NDP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους προβληματισμούς και τη δυσαρέσκειά της κοινοποίησε μέσα από τα social media η Χριστίνα Κολέτσα, αναφερόμενη σε μια από τις μάστιγες της εποχή μας.

  • Η Χριστίνα Κολέτσα τονίζει πως η μάστιγα της εποχής είναι ο φόβος, ο οποίος εμποδίζει τους ανθρώπους να είναι καλοί. Οι πολίτες διστάζουν να κάνουν μια καλή πράξη από τον φόβο μήπως πληγωθούν ή τους χαρακτηρίσουν αφελείς.
  • Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι ζουν απομονωμένοι και κυριευμένοι από ανασφάλειες. Επικρατεί η πεποίθηση, χωρίς καμία βάση, πως αν κάποιος είναι καλός, αυτό θα του γυρίσει σε κακό, οδηγώντας τον σε κοινωνική απομόνωση.
  • Αυτή η νοοτροπία χαρακτηρίζεται ως τεράστια πλάνη που χρήζει άμεσης αλλαγής. Η ανάγκη για αλλαγή είναι επιτακτική για το σύνολο της κοινωνίας, για το παρόν αλλά και για το μέλλον των επόμενων γενεών.
  • Το φαινόμενο κορυφώνεται με την παράδοξη συνθήκη οι άνθρωποι να νιώθουν τύψεις όταν κάνουν κάτι καλό. Η λύση βρίσκεται στην τόλμη για καθημερινές, απλές πράξεις ευγένειας και βοήθειας, αντί για αναμονή μεγάλων γεγονότων.

Σύμφωνα με την τραγουδίστρια το κοινωνικό πρόβλημα του σήμερα έχει να κάνει με το γεγονός ότι επικρατεί ο φόβος του να είμαστε καλοί άνθρωποι, με αποτέλεσμα να εκλείπουν οι καλές πράξεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσιεύοντας μια σειρά από βίντεο στο προφίλ της στο instagram, η Χριστίνα Κολέτσα επισήμανε χαρακτηριστικά πως οι εκφράσεις ανθρωπιάς ολοένα και περισσότερο χάνονται στην εποχή μας.

Χριστίνα Κολέτσα: «Φοβόμαστε να ‘μαστε καλοί άνθρωποι»

Η ερμηνεύτρια ξεκίνησε τον συλλογισμό της εξηγώντας τι ήταν εκείνο που την ώθησε προκειμένου να βγει και να μιλήσει: «η ανάγκη μου να φωνάξω, τόσο δυνατά, ότι η μάστιγα της εποχής είναι ο φόβος είναι τεράστια. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να φωνάξω “φτάνει με τον φόβο”. Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε να ‘μαστε καλοί άνθρωποι. Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε να κάνουμε μια καλή πράξη και ο λόγος είναι να μην πληγωθούμε, να μην μας πουν χαζούς, να μην τι;».

Δείτε βίντεο 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ζούμε κλεισμένοι στο καβούκι μας»

Στη συνέχεια έκανε λόγο για κόμπλεξ και ανασφάλειες που κυριεύουν τις ζωές των ανθρώπων: «Ζούμε σαν πεθαμένοι και ζούμε κλεισμένοι στο καβούκι μας. Ζούμε μέσα στο κόμπλεξ και μέσα στην ανασφάλεια γιατί… αν είμαστε καλοί, θα μας βγει σε κακό. Μια πεποίθηση η οποία δεν έχει καμία βάση. Αυτή είναι η ζωή. Αν είναι δυνατόν να φοβόμαστε να κάνουμε καλό.

Τι έχουμε γίνει; Φτάνει. Δεν είναι έτσι. Ζούμε σε μια τεράστια πλάνη και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα, για όλους μας. Για τα παιδιά μας, για ό,τι έχει απομείνει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νιώθουμε τύψεις γιατί κάνουμε κάτι καλό»

Η Χριστίνα Κολέτσα σε αυτό το δημόσιο ξέσπασμα στα social media κατέληξε λέγοντας: «Ο κόσμος είναι πολύ καλύτερος με ανθρώπους που τολμάνε. Όχι όταν έρθει η μεγάλη καταστροφή, το μεγάλο κακό, αλλά στην καθημερινότητα. Στην ευγένεια, στο να βοηθήσεις έναν κυριούλη στο φανάρι και στο να κάνεις μια καλή πράξη χωρίς τύψεις. Φτάσαμε στο σημείο να νιώθουμε τύψεις γιατί κάνουμε κάτι καλό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χριστίνα Κολέτσα social media μάστιγα φόβος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ