Για τη μεγάλη αγάπη προς στον γιο του Αλκιβιάδη, για τον οποίο θα έδινε και τη ζωή του, αλλά και για το πως ζει την ελευθερία του, μίλησε ο Στράτος Τζώρτζογλου.
Ο ηθοποιός εξήγησε πόσα διδάχθηκε από τον ρόλο του στον Ηλίθιο
του Ντοστογιέφσκι και πως τον επηρέασε σε προσωπικό επίπεδο καταλήγοντας στην
αγάπη που έχει για το παιδί του: «Αν κάνεις "έκπτωση" όχι μόνο στο
έργο σου επαγγελματικά, αλλά στην ψυχή σου, τότε είσαι νεκρός. Υπογράφεις
συμβόλαιο ότι "εγώ ήδη πέθανα". Έμαθα πάρα πολλά όταν έκανα τον
Ηλίθιο του Ντοστογιέφσκι στη σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, που μιλούσε για την
αγάπη εν Χριστώ, που είναι η πιο δύσκολη. Δηλαδή εμένα τώρα να μου πουν
"δίνεις τη ζωή σου για τον Αλκιβιάδη;", θα το έκανα αυτή τη στιγμή
χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο μεγάλη αγάπη. Για τον γιο μου
τα δίνω όλα, μέχρι και την καριέρα μου παράτησα εδώ πέρα, που πήγαινε πάρα πολύ
καλά το 2012, ώστε να έρθει στην Αμερική και να σπουδάσει» τόνισε μιλώντας στην
εκπομπή «Buongiorno».
Στράτος Τζώρτζογλου: «Δεν αντιμετώπισα δυσκολίες σαν πατέρας με γιο»
Σε ότι αφορά τις επαγγελματικές επιλογές του γιου του είπε: «Είναι δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο, κάνει σκηνοθεσία. Έγραψε τώρα μαζί με τη μητέρα του το έργο που παίζεται, προβάλλεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στην ΕΡΤ1, “Από ήλιο σε ήλιο”. Δεν αντιμετώπισα δυσκολίες σαν πατέρας με γιο στη συνεργασία μας, γιατί με τον Αλκιβιάδη έχουμε μάθει να είμαστε ίσοι στο δικαίωμα να λέμε τη γνώμη μας και να σέβεται ο ένας τη γνώμη του άλλου».
Δείτε το βίντεο
Απαντώντας για την προσωπική του ζωή μετά τον χωρισμό του από τη Σοφία Μαριόλα ύστερα από 7 χρόνια γάμου, ανέφερε πως θέλει να δίνει απλόχερα αγάπη, ακόμη κι αν δεν την πάρει πίσω: «Είμαι στην πιο δημιουργική φάση, ενθουσιασμένος, γεμάτος πάθος, φλόγα για ζωή, να δώσω αγάπη. Δεν με νοιάζει αν θα πάρω, δεν με νοιάζουν τα μπράβο, δεν με νοιάζει η εντύπωση που θα δώσω στους άλλους. Καμιά φορά δίνω ότι είμαι λίγο τρελός, αλλά μου αρέσει να αγαπάω σαν ωκεανός και να δίνω απλόχερα την αγάπη μου έμπρακτα, μέσα από τη δουλειά μου, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, αλλά κυρίως στη ζωή μου».
«Ο έρωτας είναι η βασική ουσία της ζωής»
Μάλιστα μιλώντας για τον έρωτα ξεκαθάρισε: «Είμαι ελεύθερος, αν θέλετε να μάθετε την ερωτική μου ζωή. Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου. Δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι. Είμαι ανοιχτός στο να ερωτευτώ, γιατί ο έρωτας είναι η βασική ουσία της ζωής. Από τον έρωτα μπορεί το σύμπαν να υπάρχει. Χωρίς έρωτα δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα. Ίσως και στον θάνατο αν πας ερωτευμένος, να τον νικήσεις».