Στίβεν Σπίλμπεργκ: Για ποιες αλλαγές μετάνιωσε που έκανε στην ταινία «ΕΤ ο εξωγήινος» - iefimerida.gr

Στίβεν Σπίλμπεργκ: Για ποιες αλλαγές μετάνιωσε που έκανε στην ταινία «ΕΤ ο εξωγήινος»

Στίβεν Σπίλμπεργκ
Στίβεν Σπίλμπεργκ / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι εναντίον των διορθώσεων παλαιών ταινιών σε μια προσπάθεια να γίνουν πιο ελκυστικές στο σύγχρονο κοινό.

Ο θρυλικός σκηνοθέτης παραδέχθηκε ότι μετανιώνει για την επεξεργασία σκηνών που έχει κάνει ο ίδιος, συγκεκριμένα στην επιτυχημένη ταινία τού 1982 «E.T.», που έδειχνε κυβερνητικούς πράκτορες, οπλισμένους με όπλα.

Η σκηνή τελικά δεν μπήκε στην επανέκδοση της ταινίας το 2002 και αντ' αυτού τα όπλα αντικαταστάθηκαν με ασύρματα τηλέφωνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό ήταν λάθος. Αυτό ήταν λάθος», δήλωσε στο Time 100 Summit την Τρίτη, προσθέτοντας: «Δεν έπρεπε ποτέ να το κάνω αυτό, γιατί το "E.T." ήταν προϊόν της εποχής του».

«Καμία παλαιότερη ταινία δεν πρέπει να αναθεωρείται με βάση τη σημερινή κατάσταση, τους φακούς που είμαστε τώρα, είτε εθελοντικά είτε αναγκαστικά».

«Ο '''E.T.''' ήταν μια ταινία που ήμουν ευαίσθητος στο γεγονός ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες πλησίαζαν τα παιδιά με εκτεθειμένα τα πυροβόλα όπλα και σκέφτηκα να αλλάξω τα όπλα με ασύρματα τηλέφωνα. Πέρασαν τα χρόνια και άλλαξα τις απόψεις μου», πρόσθεσε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης.

Ο Σπίλμπεργκ επανέλαβε μια παρόμοια άποψη το 2011 και αυτή την εβδομάδα επέμεινε και προέτρεψε άλλους σκηνοθέτες να μην επαναλάβουν τα λάθη του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν έπρεπε ποτέ να τα βάλω με το αρχείο της δικής μου δουλειάς και δεν συνιστώ σε κανέναν να το κάνει πραγματικά αυτό», είπε.

«Όλες οι ταινίες μας είναι ένα είδος μέτρησης, ένας δείκτης για το πού βρισκόμασταν όταν τις κάναμε, πώς ήταν ο κόσμος και τι δεχόταν ο κόσμος όταν βγάλαμε αυτές τις ιστορίες εκεί έξω. Οπότε, πραγματικά λυπάμαι που το έχουμε αυτό εκεί έξω».

https://nypost.com/2023/04/26/steven-spielberg-blasts-revising-old-films-for-modern-audiences/

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η ίδια σκέψη θα πρέπει να εφαρμόζεται και σε άλλες μορφές τέχνης, συγκεκριμένα σε ταινίες που έχουν διασκευαστεί από βιβλία, όπως το «Charlie & The Chocolate Factory», του Roald Dahl, από το οποίο αφαιρέθηκαν κάποιες προσβλητικές λέξεις για το σενάριο της ταινίας.

«Κανείς δεν πρέπει ποτέ να επιχειρήσει να αφαιρέσει τη σοκολάτα από τον Willy Wonka! Ποτέ! Και δεν θα πρέπει να αφαιρέσουν τη σοκολάτα ή τη βανίλια ή οποιαδήποτε άλλη γεύση από οτιδήποτε έχει γραφτεί», είπε ως απάντηση.

«Για μένα, είναι ιερό και απαραβίαστο. Είναι η ιστορία μας, είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά. Δεν πιστεύω στη λογοκρισία με αυτόν τον τρόπο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ