Μπορεί ο Σον Πεν (Sean Penn) αν μην παρέλαβε το Όσκαρ του την Κυριακή στο Λος Άντζελες για να βρεθεί στο Κίεβο, αλλά οι Ουκρανοί φίλοι του δεν τον άφησαν παραπονεμένο.
Ο Χολυγουντιανός αλλά αντισυμβατικός σταρ «σνόμπαρε » την λαμπερή τελετή απονομής προκειμένου να ταξιδέψει στην Ουκρανία και μάλιστα μετέβη και κοντά στο μέτωπο του Ντονέτσκ.
Το βαγόνι που καταστράφηκε σε βομβαρδισμούς έγινε Οσκαρ
Οι Ουκρανοί φίλοι του, για να του δείξουν την εκτίμηση και την ευγνομωσύνη τους για την στήριξή του, χάρισαν στον Σον Πεν ένα διαφορετικό, συμβολικό Όσκαρ, φτιαγμένο από το μέταλλο σιδηροδρομικού βαγονιού που καταστράφηκε σε ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
«Δεν είναι χρυσό αλλά είναι πολύ αληθινό και πολύ σημαντικό για εμάς, είναι από τα βάθη της καρδιά μας» είπε στον Πεν ο εκπρόσωπος του ουκρανικού σιδηρόδρομου, που του έδωσε το «Όσκαρ».
Ο ηθοποιός το παρέλαβε έκπληκτος και συγκινημένος, απαντώντας ότι είναι «θησαυρός».
Την Κυριακή το βράδυ, στο Λος Άντζελες, ο 65χρονος ηθοποιός κατέκτησε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου -το τρίτο στην καριέρα του- για την ερμηνεία τού άκαμπτου στρατιωτικού στο φιλμ «Μια μάχη μετά την άλλη», αλλά προτίμησε να απουσιάσει για να επισκεφθεί την Ουκρανία.
Ο Σον Πεν έχει βρεθεί εκεί πολλές φορές στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για να γυρίσει ντοκιμαντέρ για τον Ζελένσκι, όταν η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα.