Η πριγκίπισσα Ντελφίν του Βελγίου απάντησε στην κριτική που δέχθηκε για την εμφάνισή της στους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας της χώρας στις 21 Ιουλίου.
Η 58χρονη πριγκίπισσα εμφανίστηκε μαζί με τη βασιλική οικογένεια φορώντας ένα έντονο ροζ φόρεμα με μίνι φούστα, βαθύ ντεκολτέ, δραματικά μανίκια, ψηλοτάκουνες πλατφόρμες και λευκά γάντια με σχέδια καρδιάς.
Ο Wim Dehandschutter, δημοσιογράφος που εξειδικεύεται στο βασιλικό ρεπορτάζ, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το ντύσιμο είχε θέμα την «αγάπη», και το εντυπωσιακό ντεκολτέ είχε σκοπό να δημιουργήσει ένα σχήμα καρδιάς.
Απαντώντας στα αρνητικά σχόλια για το σύνολο Bert De Coninc, η Ντελφίν δήλωσε στο βελγικό μέσο HLN πως το ροζ είναι το αγαπημένο της χρώμα, καθώς αποπνέει χαρά και φως. «Είναι εορταστικό, το εντελώς αντίθετο του μαύρου» είπε, ενώ όσον αφορά στο μήκος της φούστας της είπε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να φορά τέτοια ρούχα. «Δεν είναι καν αρκετά κοντή ακόμη. Τώρα είναι η στιγμή να τη φορέσω. Σε λίγα χρόνια ίσως να μην μπορώ πια, όταν αρχίσουν όλα να χαλαρώνουν».
Συνεχίζοντας, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι προσπάθησε να «κλέψει» τα φώτα της δημοσιότητας.
«Ο στόχος μου δεν είναι σε καμία περίπτωση να τραβήξω όλη την προσοχή πάνω μου ή να την κλέψω από κάποιον άλλο. Άλλωστε, ο καθένας τραβάει την προσοχή με τον δικό του τρόπο» είπε, και έφερε ως παράδειγμα τον ετεροθαλή αδελφό της, βασιλιά Φίλιππο, και τα τέσσερα παιδιά του, τα οποία παραβρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου.
Ποια είναι η πριγκίπισσα Ντελφίν του Βελγίου
Η Ντελφίν, η οποία παρέστη στην εκδήλωση μαζί με τον σύζυγό της, Αμερικανό επιχειρηματία Τζέιμς Ο'Χέαρ, είναι γνωστή για τις τολμηρές εμφανίσεις της, με έντονα χρώματα και ιδιαίτερα αξεσουάρ.
Η πριγκίπισσα Ντελφίν συμμετέχει στις εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας από το 2021, έναν χρόνο αφού εξέταση DNA επιβεβαίωσε ότι είναι κόρη του πρώην βασιλιά Αλβέρτου Β'.
Ο πρώην μονάρχης την αναγνώρισε έπειτα από πολυετή δικαστική διαμάχη και της αποδόθηκε ο τίτλος της πριγκίπισσας. Οι φήμες ότι ο Αλβέρτος είχε αποκτήσει εξώγαμο παιδί κυκλοφορούσαν για πολλά χρόνια. Η Ντελφίν μίλησε δημόσια το 2005, υποστηρίζοντας ότι είναι καρπός της μακροχρόνιας σχέσης του πρώην βασιλιά με τη βαρόνη Σιμπίλ Σελίς ντε Λονγκσάμπ.
Σύμφωνα με την ίδια, ο πατέρας της είχε αναγνωρίσει ιδιωτικά την πατρότητά του, αλλά διέκοψε κάθε επαφή όταν ανέβηκε στον θρόνο το 1993, μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του.
Λίγο αφότου ο Αλβέρτος παραιτήθηκε από τον θρόνο υπέρ του μεγαλύτερου γιου του, του βασιλιά Φιλίππου, η Ντελφίν κίνησε νομικές διαδικασίες για να αναγνωριστεί από τον πατέρα της. Το 2020, ο Αλβέρτος παραδέχτηκε ότι είναι ο πατέρας της μετά από ένα τεστ DNA που διέταξε το δικαστήριο.
Από τότε η Ντελφίν συμμετέχει σε βασιλικές εκδηλώσεις και έχει μιλήσει για τη σχέση της με τα ετεροθαλή αδέλφια της. Όπως είπε το 2025, θεωρεί ότι είναι δύσκολο για εκείνους να αποδεχθούν την κατάσταση, όμως πιστεύει ότι την αντιπαθούν. Πρόσθεσε επίσης ότι πάντα ήθελε να έχει αδέλφια και χαίρεται που πλέον νιώθει πως τα έχει.