Ενα από τα συχνά ατυχήματα κουζίνας είναι το να πέσει το λάδι στο πάτωμα. Και είναι ατύχημα γιατί δύσκολα μαζεύεται και καθαρίζεται.
Ενας συχνός πονόκεφαλος στην κουζίνα, για αυτό άλλωστε όταν βάζουν λάδι είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.
Το να πέσει το λάδι στο πάτωμα σημαίνει ότι και θα δυσκολευτεί κάποιος να το μαζέψει, και δεν θα πετύχει το τέλειο αποτέλεσμα όσο και να το προσπαθήσει με κίνδυνο ακόμη και κάποιος να γλιστρίσει και να πέσει.
Παρακάτω ακολουθεί ένα κόλπο για να συμμαζέψει κανείς αυτή την κοινή... ζημιά στην κουζίνα.
Η λύση δεν είναι το χαρτί κουζίνας ή οι χαρτοπετσέτες ή ακόμη και οι υφασμάτινες πετσέτες που συνήθως χρησιμοποιούνται για να καθαρίσει κανείς το λάδι στο πάτωμα.
Η λύση βρίσκεται στο ντουλάπι. Η απάντηση βρίσκεται σε ένα συστατικό που όλοι έχουμε στις κουζίνες μας: το αλεύρι.
Πώς καθαρίζουμε με αλεύρι το λάδι από το πάτωμα
Η διαδικασία είναι απλή:
- καλύψτε τον λεκέ με μια γενναιόδωρη στρώση αλευριού,
- αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά,
- στη συνέχεια, με κυκλική κίνηση του χεριού ή με μια σπάτουλα, μαζέψτε τη ζύμη που έχει σχηματιστεί στο μεταξύ.
Το μυστικό βρίσκεται στην απορροφητική δύναμη του αλευριού, το οποίο παγιδεύει το λίπος και το μετατρέπει σε μια συμπαγή μάζα που αφαιρείται εύκολα.
Ετσι, το δάπεδο είναι ξανά στεγνό σε λίγα λεπτά και με ελάχιστη προσπάθεια και κυρίως χωρίς να έχει μετατραπεί σε παγίδα γλιστρίματος.
Μια ακόμη συμβουλή: Αν ο λεκές είναι πολύ μεγάλος, είναι καλύτερο να επαναλάβετε τη διαδικασία για δεύτερη φορά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα υπολείμματα.
Μόλις αφαιρέστε το αλεύρι που έχει απορροφήσει το λάδι, με ένα υγρό πανί περάστε την επιφάνεια.