Πώς φτιάχνεται το διάσημο γαλλικό τυρί καμαμπέρ -«Επίσκεψη» στη φάρμα 5 αδερφών στη Νορμανδία [βίντεο] - iefimerida.gr

Πώς φτιάχνεται το διάσημο γαλλικό τυρί καμαμπέρ -«Επίσκεψη» στη φάρμα 5 αδερφών στη Νορμανδία [βίντεο]

γαλλικό τυρί καμαμπέρ
Φωτογραφία: Youtube/Insider Food
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καμαμπέρ ανήκει στα διασημότερα γαλλικά τυριά και έχει μακρόχρονη ιστορία.

Kρεμώδες, με έντονη γεύση και λιγότερο γλυκό από το «ξαδερφάκι» του, το μπρι, το τυρί καμαμπέρ παράγεται εδώ και αιώνες στη Γαλλία και έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Ο θρύλος θέλει το καμαμπέρ να εφευρίσκεται στα τέλη του 1700 στο χωριό Καμαμπέρ, που βρίσκεται στην περιοχή της Νορμανδίας στη βορειοδυτική Γαλλία. Μια αγρότισσα, η Μαρί, αξιοποίησε τις τυροκομικές συμβουλές ενός ιερέα από το Μπρι και δημιούργησε -χωρίς να το ξέρει -το καμαμπέρ.

Στη σύγχρονη εποχή, η Γαλλία παράγει 360 εκατομμύρια τυριά καμαμπέρ κάθε χρόνο. Πρόσφατα, ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο χωριό Bermonville της Νορμανδίας που ονομάζεται Le 5 Frères, κέρδισε το χρυσό βραβείο στην έκθεση τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων για το καμαμπέρ του.

Δείτε πώς παράγεται το παραδοσιακό τυρί καμαμπέρ στη Νορμανδία στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τυρί τυριά Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ