Όλα όσα ξέρουμε για τη διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο -Τα 9 ερωτήματα στα οποία απάντησε το Παλάτι - iefimerida.gr

Όλα όσα ξέρουμε για τη διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο -Τα 9 ερωτήματα στα οποία απάντησε το Παλάτι

Η Κέιτ Μίντλετον
Η Κέιτ Μίντλετον / Φωτογραφία: AP Photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κέιτ Μίντλετον σόκαρε τους βασιλικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο την περασμένη Παρασκευή, όταν ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο μετά από επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας μίλησε για «απίστευτα σκληρούς μήνες» κατά τη διάρκεια ενός συγκινητικού βίντεο, καθώς αποκάλυψε ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία για την ασθένειά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια είπε ότι η είδηση προκάλεσε «τεράστιο σοκ» και χρειάστηκε χρόνο για να επεξεργαστεί τις πληροφορίες και να το πει στα παιδιά της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, στον πρίγκιπα Τζορτζ, στην πριγκίπισσα Σάρλοτ και στον πρίγκιπα Λούις «με τον κατάλληλο τρόπο».

Η Κέιτ Μίντλετον είπε συγκεκριμένα: «Είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα, εστιάζοντας σε πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, στο σώμα και στο πνεύμα μου».

Σύμφωνα με την Express.co.uk, υπάρχουν 9 ερωτήματα σχετικά με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον τα οποία έχουν απαντηθεί από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είδους καρκίνο έχει η Κέιτ Μίντλετον;

Η Κέιτ δεν αποκάλυψε τι είδους καρκίνο έχει ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται, με το Παλάτι να λέει ότι οι πληροφορίες θα παραμείνουν ιδιωτικές.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Δεν θα κοινοποιήσουμε περαιτέρω ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες. Η πριγκίπισσα έχει δικαίωμα στην ιατρική ιδιωτική ζωή, όπως όλοι μας».

Πότε έμαθε η Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο;

Η Κέιτ Μίντλετον είπε ότι μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στις 16 Ιανουαρίου, η κατάστασή της θεωρήθηκε μη καρκινική, αλλά αργότερα οι εξετάσεις διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία.

Σύμφωνα με το Παλάτι του Κένσινγκτον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο «μόλις ολοκληρώθηκαν οι μετεγχειρητικές εξετάσεις και αναθεωρήθηκαν τα αποτελέσματα». Φαίνεται ότι ξεκίνησε τη θεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι θεραπεία ακολουθεί η Κέιτ Μίντλετον;

Στο βίντεό της, η μέλλουσα βασίλισσα είπε ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία. Αργότερα, εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον είπε: «Η πριγκίπισσα βρίσκεται τώρα σε πορεία ανάρρωσης έχοντας ξεκινήσει μια σειρά προληπτικής χημειοθεραπείας στα τέλη Φεβρουαρίου».

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν θα σχολίασε τη διάρκεια ή πόσο συχνά κάνει θεραπεία ή πού.

Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία;

Η Κέιτ Μίντλετον είπε στο μήνυμά της ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Η θεραπεία, γνωστή και ως επικουρική χημειοθεραπεία, χρησιμοποιεί φάρμακο για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα που έχουν απομείνει στο σώμα μετά την πρωτογενή θεραπεία του καρκίνου όπως η χειρουργική επέμβαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κύτταρα μπορεί να εγκατασταθούν σε άλλα μέρη του σώματος και να εξελιχθούν σε νέους όγκους. Αυτοί ονομάζονται δευτερογενείς καρκίνοι ή μεταστάσεις.

Η επικουρική θεραπεία θεωρείται ότι μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης του καρκίνου στο μέλλον.

Μπορεί, επίσης, να περιλαμβάνει ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία ή βιολογική θεραπεία, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.

Γιατί έγινε η ανακοίνωση την Παρασκευή;

Όπως έγινε αντιληπτό, η Κέιτ και ο Γουίλιαμ επέλεξαν να αποκαλύψουν τα νέα την περασμένη Παρασκευή, καθώς ένιωσαν ότι είχαν αρκετό χρόνο για να διαχειριστούν την είδηση ως οικογένεια και η Κέιτ θα μπορούσε να συμβιβαστεί με αυτό, καθώς και να αναρρώσει από την επέμβαση και να ξεκινήσει τη θεραπεία της.

Όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει την ανακοίνωση τότε καθώς ξεκινούσαν οι διακοπές του Πάσχα και τα παιδιά τους είχαν σταματήσει το σχολείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Παλάτι είπε: «Η πριγκίπισσα ήθελε να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες όταν εκείνη και ο πρίγκιπας ένιωθαν ότι ήταν σωστό για αυτούς ως οικογένεια».

Η Κέιτ πηγαίνει στο NHS ή σε ιδιωτικό νοσοκομείο για τη θεραπεία της;

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο ιδιωτικό νοσοκομείο London Clinic, το Παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει πού πηγαίνει τώρα για τη θεραπεία της και δεν θα κοινοποιήσει τέτοιες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, η ιατρική της ομάδα πιθανότατα θα εξετάσει αρκετούς παράγοντες σχετικά με την υγειονομική της περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων σε άλλους ασθενείς, της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε θα επιστρέψει η Κέιτ στη δημόσια ζωή;

Η Κέιτ είπε στο βίντεό της ότι θα επιστρέψει μόλις μπορέσει, αλλά αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην πλήρη ανάρρωσή της.

«Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν είμαι σε θέση, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάκαμψή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Αργότερα, ένας εκπρόσωπος του Παλατιού επιβεβαίωσε: «Η πριγκίπισσα θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της όταν λάβει άδεια να το κάνει από την ιατρική της ομάδα. Είναι σε καλή διάθεση και είναι επικεντρωμένη στο να αναρρώσει πλήρως».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ;

Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι ο διάδοχος του θρόνου θα συνεχίσει να υποστηρίζει την οικογένειά του, ενώ παράλληλα θα εκτελεί τα βασιλικά του καθήκοντα, όπως έκανε από την αρχή της χρονιάς.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Ο πρίγκιπας θα συνεχίσει να ισορροπεί την υποστήριξη της συζύγου και της οικογένειάς του και τη διατήρηση των επίσημων καθηκόντων του, όπως έκανε από την αρχή του έτους».

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άδεια για τις διακοπές του Πάσχα για να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και πρόκειται να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του από τις 17 Απριλίου - όταν τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε θα κάνει νέα ενημέρωση το Παλάτι;

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Η Βασιλική Υψηλότητά τους κατανοεί το ενδιαφέρον που θα δημιουργήσει αυτή η ενημέρωση και είναι ευγνώμονες για τη δημόσια υποστήριξη που έλαβαν όλη αυτή την περίοδο. Το Παλάτι του Κένσινγκτον θα παράσχει πληροφορίες όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, και η πριγκίπισσα θα μπορέσει να ξαναρχίσει τη δουλειά και τα καθήκοντά της. Εν τω μεταξύ, θα ζητούσαμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειας».

Φωτογραφίες: Associated Press, Getty Images

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ