Οικογένεια μετέτρεψε το παλιό της φορτηγό σε ένα σύγχρονο, μικρό boho τροχόσπιτο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οικογένεια μετέτρεψε το παλιό της φορτηγό σε ένα σύγχρονο, μικρό boho τροχόσπιτο [εικόνες & βίντεο]

 Οικογένεια μετέτρεψε το παλιό της φορτηγό σε ένα σύγχρονο, μικρό boho τροχόσπιτο
Οικογένεια μετέτρεψε το παλιό της φορτηγό σε ένα σύγχρονο, μικρό boho τροχόσπιτο / Φωτογραφία: tomhofker / Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγαλώνοντας, ο 21χρονος Τομ Χόφκερ και η 19χρονη Σάνε Χόφκερ, ταξίδευαν από το σπίτι τους στο Den Bosch της Ολλανδίας, σε προορισμούς σε όλη την Ευρώπη με το κόκκινο φορτηγό της οικογένειάς τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα Volkswagen T4 Transporter του 2003, το οποίο το ονόμασαν "The Hofker Bus" όπως μεταφράζεται από τα Ολλανδικά. «Κυριολεκτικά μεγαλώσαμε μέσα σε αυτό», είπε ο Tom στο Insider.com. Όταν τελείωσαν αυτά τα ταξίδια, η μητέρα των αδελφών Μίριαμ Χόφκερ χρησιμοποίησε το βαν για τη δουλειά της.

Αλλά φέτος, πήρε ένα νέο φορτηγό, κι έτσι οι Χόφκερ αποφάσισαν να ανακαινίσουν το παλιό τους φορτηγό, περνώντας δύο μήνες το καλοκαίρι του 2020 μετατρέποντας το όχημα σε ένα οικογενειακό τροχόσπιτο ιδανικό για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο.

«Πριν ήταν απλά ένα πράγμα που καθόσουν μέσα και πήγαινες κάπου», είπε η Σάνε για το φορτηγάκι. «Τώρα, είναι ξαφνικά ένα μέρος που θέλεις να πας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς ξεκίνησε η ιδέα της ανακαίνισης του φορτηγού

Αυτό που ξεκίνησε αρχικά ως ένα σχέδιο περιορισμένων αλλαγών με προϋπολογισμό, μετατράπηκε σε πλήρη ανακαίνιση.

Ο Τομ είπε ότι στην Ολλανδία, τα επιβατικά φορτηγά μπορούν να φορολογηθούν σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, όταν η μητέρα του πήρε ένα νέο βαν, η οικογένεια συνειδητοποίησε ότι είτε θα έπρεπε να πουλήσει το παλιό φορτηγό, είτε να το μετατρέψει σε τροχόσπιτο, το οποίο θα έβαζε το όχημα σε διαφορετική φορολογική κατηγορία και θα είχε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης.

Η οικογένεια δεν ήθελε να πουληθεί το γεμάτο παιδικές αναμνήσεις φορτηγό τους, γι' αυτό αποφάσισαν να το ανακαινίσουν. Επιπλέον, ένα μικρό τροχόσπιτο θα ήταν ιδανικό για τα ταξίδια σερφ του Τομ και τους διαγωνισμούς wakeboarding της Σάνε.

Και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας συνέβαλαν στην ανακαίνιση
Και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας συνέβαλαν στην ανακαίνιση / Φωτογραφία: tomhofker / Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τομ και η Σάνε ανέφεραν ότι αρχικά σχεδίαζαν να κάνουν μια περιορισμένη ανακαίνιση στο χώρο των 54 τετραγωνικών ποδιών μέσα στο φορτηγό. Με αυτόν τον τρόπο θα πληρούσαν τα ελάχιστα διαπιστευτήρια που πρέπει για να θεωρηθεί τροχόσπιτο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ολλανδικής κυβέρνησης.

Η απλή ανακαίνιση γρήγορα μετατράπηκε σε πλήρη αναμόρφωση του φορτηγού, με τη συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας. «Πάντα ήμασταν λίγο DIY στο σπίτι μας», είπε η Σάνε. «Κάνουμε σχεδόν τα πάντα μόνοι μας», πρόσθεσε.

Η Σάνε έψαξε το Pinterest και το Instagram για να βοηθήσει στη σχεδίαση του εσωτερικού και έραψε τα μαξιλάρια με τη μητέρα της. Ο Τομ έκανε το μεγαλύτερο μέρος της ξυλουργικής, ενώ αυτός και ο πατέρας του, Φρικ Χόφκερ, ανέλβαε τα ηλεκτρολογικά.

Η οικογένεια εκτιμά ότι το συνολικό έργο, ο οποίο περιλαμβάνει την προσθήκη αναδυόμενης στέγης στο φορτηγό, κόστισε περίπου 4.300 δολ. Η οικογένεια ολοκλήρωσε την ανακαίνιση σε λιγότερο από 2 μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακαίνιση του φορτηγού ολοκληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες

Ο Τομ είπε ότι αισθάνεται περήφανος όταν βλέπει το ολοκληρωμένο έργο, ενώ η Σάννε λέει ότι είναι «χαρούμενη που έγινε» και εκπλήσσεται που το έκαναν τόσο γρήγορα. Ολοκλήρωσαν την ανακαίνιση σε επτά εβδομάδες, δουλεύοντας νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, στο γκαράζ της οικογένειας.

Οι καναπέδες μετατρέπονται σε κρεβάτι, ενώ προστέθηκε και μια μικρή κουζίνα στο χώρο
Οι καναπέδες μετατρέπονται σε κρεβάτι, ενώ προστέθηκε και μια μικρή κουζίνα στο χώρο / Φωτογραφία: tomhofker / Instagram

Συμφώνησαν ότι ένα τέτοιο έργο δεν θα ήταν δυνατό αν η πανδημία του κορωνοϊού δεν είχε αναγκάσει την οικογένεια να μείνει στο σπίτι. Τα καλοκαιρινά σχέδια του Τομ και της Σάνε ακυρώθηκαν και οι γονείς τους άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η οικογένεια ανακαίνισε το 2003 Volkswagen T4 φορτηγάκι της
Η οικογένεια ανακαίνισε το Volkswagen T4 του 2003 φορτηγάκι της / Φωτογραφία: tomhofker / Instagram

Η Σάνε επέλεξε ζεστά χρώματα για να δημιουργήσει ένα σπιτικό εσωτερικό. Η 19χρονη κόρη της οικογένειας, περιέγραψε το εσωτερικό του φορτηγού ως «μποέμ μοντέρνο». Τόσο η ίδια όσο και ο αδερφός της, ήθελαν ένα εσωτερικό με ατμόσφαιρα σέρφινγκ, αλλά, το πιο σημαντικό, η Σάνε ήθελε το βαν να είναι άνετο και ζεστό.

«Ήθελα τα πάντα σε ένα ζεστό χρώμα, για να μη μοιάζει κρύο», είπε. Επιπλέον, δήλωσε πως στοιχεία όπως φυτά, μαξιλάρια και πετσέτες συνέβαλαν στη σύνδεση του χώρου. «Ρίξαμε πολλή σκέψη στις μικρές λεπτομέρειες που το κάνουν να μοιάζει οικείο. Σκεφτήκαμε πραγματικά τη συνολική εμφάνιση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
εργασίες μέσα στην ανακαίνιση
Η ανακαίνιση χρειάστηκε μόλις επτά εβδομάδες για να ολοκληρωθεί / Φωτογραφια: sannehofker / Instagram

Οι Χόφκερ ελπίζουν ότι αυτή είναι η πρώτη ανακαίνιση από πολλές που θα ακολουθήσουν. Και τα δύο αδέλφια συμφώνησαν ότι το φορτηγό μπορεί να είναι λίγο πολύ μικρό για να ζήσει κανείς σε αυτό, αλλά έχουν ήδη πάρει το τροχόσπιτο σε ένα ταξίδι σέρφινγκ στη Γαλλία από την ολοκλήρωση της ανακαίνισης και έχουν σχέδια να πάρουν το φορτηγό στα μελλοντικά τους ταξίδια.

Η οικογένεια ελπίζει επίσης να ανακαινίσει μεγαλύτερους χώρους στο μέλλον. «Αρχίσαμε αμέσως να σκεφτόμαστε ένα άλλο έργο μόλις γίνει αυτό», είπε ο Τομ. «Και αν πρόκειται ποτέ να μετατρέψουμε ένα άλλο φορτηγό σε τροχόσπιτο, θα πάμε σε κάτι μεγαλύτερο», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα κι αν δεν υπάρξουν μελλοντικά σχέδια ανακαίνισης, τα δύο νεαρά αδέλφια, είπαν ότι πέρασαν απίστευτα την περίοδο που μετέτρεπαν το φορτηγάκι με την οικογένειά τους και ανυπομονούν να δημιουργήσουν περισσότερες αναμνήσεις στο τροχόσπιτο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ