Στη μάχη που έδωσε στο παρελθόν με τις διατροφικές διαταραχές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Μάρα Δαρμουσλή σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Η γνωστή ηθοποιός και μοντέλο μίλησε στην εφημερίδα ΟΝ Time και αποκάλυψε ότι «ο εφιάλτης των διατροφικών διαταραχών άρχισε με νευρική ανορεξία», περιγράφοντας ότι η σύγκριση με άλλα μοντέλα την οδήγησε στο να ακολουθήσει αλλεπάλληλες δίαιτες.
«Έχανα τα κιλά για να είμαι σωστή επαγγελματίας», εξήγησε η Μάρα Δαρμουσλή, αποκαλύπτοντας και το γεγονός που την έκανε να αναθεωρήσει.
Μάρα Δαρμουσλή για τη μάχη της με τις διατροφικές διαταραχές: Έχανα τα κιλά για να είμαι σωστή επαγγελματίας
«Ο εφιάλτης άρχισε με νευρική ανορεξία. Όταν ξεκίνησα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, ακόμα και αν υπήρχε ένα ειδικό βάρος χαρακτήρα, προσωπικότητας και οικογενειακή στήριξη, έπεσα στη σύγκριση», ανέφερε αρχικά η Μάρα Δαρμουσλή.
«Εκεί, λοιπόν, για δύο εβδομάδες, ήμουν στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου γινόταν η προετοιμασία για τον μεγάλο τελικό, όπου μας ζύγιζαν πρωί και βράδυ. Η κοπέλα πριν από μένα ήταν από το Καζακστάν, εγώ ήμουν 1μ.72 τότε, 52 κιλά και αυτή 1μ.82 με τα ίδια κιλά με εμένα. Οπότε, αναγκαστικά, βλέποντας τη ζυγαριά, άρχισα κάθε φορά να κόβω, να κόβω, σε σημείο που μετά την πρώτη εβδομάδα δεν μπορούσα να σταθώ όρθια. Δεν άντεχα όρθια, δεν άντεχα το φως του ήλιου. Ο ήλιος με ενοχλούσε», περιέγραψε.
«Επέστρεψα στην Ελλάδα 47 κιλά, με πρόβλημα στο ορμονικό μου σύστημα. Ο manager μου, μου είπε “πώς έγινες έτσι; Είσαι σαν κρεμάστρα”. Και αυτή ήταν η σφαλιάρα που χρειαζόμουν, όσο σκληρό και αν ακούγεται, γιατί εγώ έχανα τα κιλά για να είμαι σωστή επαγγελματίας», εξήγησε η ίδια, προσθέτοντας ότι: «Τα πολύ ωραία περιοδικά μόδας ξεπετούσαν όλο και μια καινούργια δίαιτα εξπρές αυτή την εβδομάδα, μια άλλη την επόμενη, και εγώ γινόμουν το... πειραματόζωο για όλων των ειδών τις δίαιτες, οι οποίες καταστρέφουν το ορμονικό σύστημα και τον μεταβολισμό. Ήμουν συνεχώς με μια ζυγαριά ακριβείας και αυτό σε βαθμό υστερίας».