Κέιτ Μίντλετον και Γουίλιαμ αντιμέτωποι με οργή για τη δουλεία, στο ταξίδι τους στην Καραϊβική - iefimerida.gr

Κέιτ Μίντλετον και Γουίλιαμ αντιμέτωποι με οργή για τη δουλεία, στο ταξίδι τους στην Καραϊβική

Κέιτ Μίντλετον και Γουίλιαμ στην Τζαμάικα
Κέιτ Μίντλετον και Γουίλιαμ στην Τζαμάικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αντιδράσεις έρχονται αντιμέτωποι πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον στο ταξίδι τους στην Καραϊβική. Μετά τη Μπελίζ, αντιδράσεις και στη Τζαμάικα.

Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Γουίλιαμ, κατ' εντολήν της βασίλισσας Ελισάβετ ταξιδεύουν στην Κοινοπολιτεία με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων με τις χώρες αυτές καθώς κάποιες εξ' αυτών συζητούν τη διακοπή των δεσμών με τη βρετανική μοναρχία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και κάπως έτσι Κέιτ Μίντλετον και Γουίλιαμ οι πάντα ντυμένοι στην πένα και με ιδιαίτερη προσοχή, τιμώντας πάντα τη διπλωματία της μόδας, έρχονται αντιμέτωποι με -πρωτόγνωρες για τους ίδιους- αντιδράσεις.

Η αρχή έγινε στη Μπελίζ.

Αντιδράσεις και οργή για το αίμα, τα δάκρυα και τον ιδρώτα της δουλείας

Και συνεχίστηκε χθες στη Τζαμάικα, όπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο πριν την άφιξη του βασιλικού ζεύγους απαιτώντας αναγνώριση των ιστορικών αδικιών, την ώρα που δεκάδες επιφανείς Τζαμαϊκανοί υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν συγγνώμη και αποζημιώσεις από τη Βρετανία για τη δουλεία στην πρώην αποικία της.

Το ζευγάρι προσγειώθηκε χθες Τζαμάικα, όπου και θα παραμείνει για δυο ημέρες και θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και θα ξεναγηθεί στο Trench Town, τη γενέτειρα του rocksteady και της reggae, όπου μεγάλωσε ο Bob Marley, πριν συνεχίσει για τις Μπαχάμες.

Ετσι χθες, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία στο Κίνγκστον πριν από την άφιξη της Κέιτ Μίντλετον και του Γουίλιαμ, τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια και κρατώντας πανό με τη φράση "seh yuh sorry" - μια τοπική φράση που καλεί τη Βρετανία να ζητήσει συγγνώμη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταξίδι Κέιτ Μίντλετον Γουίλιαμ στην Καραϊβική -Ζητούν αποζημιώσεις από τη βρετανική μοναρχία

Οι διαμαρτυρίες έρχονται μετά την ανοικτή επιστολή που απευθύνθηκε στον Γουίλιαμ και την Κέιτ και συντάχθηκε πριν από την επίσκεψή τους, με την οποία ζητείται συγγνώμη για την «εκμετάλλευση των ιθαγενών της Τζαμάικα, τη διατλαντική εμπορία Αφρικανών, την υποδούλωση των Αφρικανών, την υποδούλωση και την αποικιοκρατία», καθώς και η έναρξη μιας «διαδικασίας επούλωσης, συγχώρεσης, συμφιλίωσης και αποζημίωσης».

«Εσείς, που μπορεί μια μέρα να ηγηθείτε της βρετανικής μοναρχίας, είστε άμεσοι δικαιούχοι του πλούτου που συσσωρεύτηκε από τη βασιλική οικογένεια επί αιώνες, συμπεριλαμβανομένου αυτού που προέρχεται από την εμπορία και την υποδούλωση των Αφρικανών», αναφέρεται στην επιστολή.

«Έχετε επομένως τη μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση μεταξύ της Βρετανικής Μοναρχίας και του λαού της Τζαμάικα. Εάν επιλέξετε να το κάνετε, σας προτρέπουμε να ξεκινήσετε με μια συγγνώμη και την αναγνώριση της ανάγκης για εξιλέωση και αποζημιώσεις».

Η ομάδα περιέγραψε 60 λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να «ξεκινήσει μια διαδικασία επανορθωτικής δικαιοσύνης» με τον τζαμαϊκανό λαό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιδράσεις και για τη μεταχείριση της Μέγκαν Μαρκλ από το παλάτι

Εντωμεταξύ, υπάρχει πολλοί εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και για τη μεταχείριση της Μέγκαν Μαρκλ από το παλάτι!

«Οι Τζαμαϊκανοί είναι πολύ πληγωμένοι από τη μεταχείριση μιας Αφροαμερικανίδας σε αυτή την οικογένεια», δήλωσε ο κ. Samuels στο Newsweek.

«Ο Γουίλιαμ πρέπει να μιλήσει γι' αυτό όταν έρθει και, όπως είναι φυσικό, θα πρέπει να έρθει εδώ με μια συγγνώμη, όχι μόνο για τη δουλεία αλλά και για τη μεταχείριση μιας μαύρης γυναίκας που έπρεπε να φύγει τρέχοντας από το παλάτι με τον σύζυγό της. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα και αυτή είναι μια φρέσκια πληγή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέιτ Μίντλετον πρίγκιπας Γουίλιαμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ