Τα λευκά και τα καφέ αυγά πολλές φορές προκαλούν δίλημμα σε καταναλωτές για το ποια είναι καλύτερα να αγοράσουν.
Η απορία για το ποια πρέπει να επιλέξουμε και αν τα λευκά ή τα καφέ αυγά είναι καλύτερα για κατανάλωση αποτελεί… μύθο. Η πραγματικότητα είναι πως οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες.
Ποια είναι η βασική; Η… ράτσα της κότας που τα γεννά. Στην ουσία δεν έχουν καμία διαφορά σε ποιότητα και γεύση. Τα λευκά αυγά είναι από τις κότες με το λευκό φτέρωμα και τα καφέ από τις κοκκινωπές κότες. Είναι, απλώς, θέμα… γενετικής.
Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στη γεύση μεταξύ λευκών και καφέ αυγών, ενώ και στα θρεπτικά συστατικά τονίζουν πως και οι δύο τύποι αυγών έχουν πρακτικά την ίδια ποσότητα πρωτεϊνών, λιπών και βιταμινών.
Βρώμη vs αυγά: Ποιο πρωινό είναι πλουσιότερο σε ίνες και πρωτεΐνη;
Συμβουλές για να αξιοποιήσετε καλύτερα τα αυγά στην κουζίνα
- Ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης και φυλάξτε τα στο ψυγείο για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους.
- Βράστε αυγά με λίγο αλάτι για να αποφύγετε το σπάσιμο και να τα καθαρίζετε πιο εύκολα.
- Για πιο αφράτα αυγά σκραμπλ, χτυπήστε καλά τα ασπράδια και τους κρόκους πριν το μαγείρεμα.
- Κρατήστε τα τριμμένα τσόφλια ως φυσικό λίπασμα ή απωθητικό για έντομα στον κήπο.
- Μαγειρέψτε τα αυγά σε μέτρια θερμοκρασία για να διατηρήσουν τη γεύση και την υφή τους στο καλύτερο επίπεδο.