Ο Χάρισον Φορντ αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός, εντυπωσιάζοντας με την εξαιρετική φυσική του κατάσταση κατά τη διάρκειας βόλτας με ποδήλατο στο Λος Άντζελες.
Την παραμονή των 84ων γενεθλίων του, στις 13 Ιουλίου, ο θρυλικός πρωταγωνιστής του «Indiana Jones» φωτογραφήθηκε να απολαμβάνει τον ηλιόλουστο καιρό της Καλιφόρνιας, αναδεικνύοντας τα εντυπωσιακά γυμνασμένα μπράτσα του με μια εφαρμοστή μαύρη ποδηλατική φανέλα με τιράντες και ασορτί ποδηλατικό σορτς.
Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός έμοιαζε έτοιμος για ακόμη μία κινηματογραφική περιπέτεια, καθώς απολάμβανε τη βόλτα του. Λίγο αργότερα, έβγαλε από το σακίδιό του μια λευκή μακρυμάνικη μπλούζα, την οποία φόρεσε πριν συνεχίσει τη διαδρομή του.
Ολοκλήρωσε τη σπορ εμφάνισή του με μαύρα αθλητικά παπούτσια, κοντές κάλτσες, γυαλιά ηλίου και, φυσικά, λευκό ποδηλατικό κράνος για την απαραίτητη προστασία.
Γιατί λατρεύει τα σπορ ο Χάρισον Φορντ
Παρότι ο Χάρισον Φορντ έχει περάσει δεκαετίες εκτελώντας τολμηρές σκηνές δράσης στη μεγάλη οθόνη, ο θρύλος του «Star Wars» έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι πλέον οι προπονήσεις του έχουν ως βασικό στόχο τη μακροζωία και όχι την υπερβολική καταπόνηση ή την προσπάθεια να ξεπερνά συνεχώς τα όριά του.
«Πιστεύω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην προπόνηση για την πρόληψη των τραυματισμών. Είμαι ένας ηλικιωμένος τύπος και πρέπει να προστατεύω τον εαυτό μου», είχε δηλώσει στο Men’s Health.
Ο ηθοποιός έχει επίσης αποκαλύψει ότι το να παραμένει δραστήριος αποτελεί απλώς μέρος της καθημερινής του ζωής. «Είμαι σωματικά δραστήριος. Παίζω τένις, κάνω ποδήλατο και κάνω λίγη γυμναστική στο γυμναστήριο», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του την περασμένη χρονιά.
Ο υγιεινός τρόπος ζωής του δεν περιορίζεται μόνο στην άσκηση. Ο Χάρισον Φορντ είχε αποκαλύψει στο παρελθόν, στην εκπομπή «The Ellen DeGeneres Show», ότι η διατροφή του βασίζεται κυρίως σε ψάρια και λαχανικά, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.
«Δεν θέλω να ξαναγίνω νέος»
Σε αντίθεση με πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ, ο Χάρισον δεν προσπάθησε ποτέ να κρύψει το πέρασμα του χρόνου ούτε απέφυγε να μιλήσει για τη γήρανση. Αντίθετα, έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο.
«Δεν θέλω να ξαναγίνω νέος», είχε πει στο περιοδικό People. «Ήμουν νέος και τώρα απολαμβάνω το ότι είμαι ηλικιωμένος. Σίγουρα η ηλικία μειώνει τις σωματικές σου δυνατότητες, όμως υπάρχουν υπέροχα πράγματα που έρχονται με τα χρόνια – ο πλούτος των εμπειριών, όλο το βάρος και η αξία του χρόνου που έχεις ζήσει μέχρι να φτάσεις σε αυτή την ηλικία. Και για μένα υπάρχει μια ιδιαίτερη αίσθηση ηρεμίας σε αυτό».