Γιατί η παρμεζάνα είναι τόσο ακριβή;

Παρμεζάνα όπως λέμε «χρυσός» /Φωτογραφία: Shutterstock

Τυριά «τύπου παρμεζάνα» υπάρχουν πολλά. Σαν την αυθεντική παρμεζάνα, όμως, δεν... έχει.

Το μόνο πρόβλημα με την αυθεντική παρμεζάνα είναι ότι είναι πολύ πιο ακριβή από τα υπόλοιπα τυριά τύπου παρμεζάνας. Φυσικά, αυτό δεν είναι τυχαίο. Ούτε τυχαίο είναι και το γεγονός ότι η γεύση της αυθεντικής παρμεζάνας δεν έχει σχέση με τη γεύση των τυριών απομιμήσεων.

Η αυθεντική παρμεζάνα είναι κάτι παραπάνω από ένα αλμυρό τυρί. Πικάντικη, κάθε δαγκωνιά προκαλεί μια έκρηξη γεύσεων στο στόμα. Ακόμη και η υφή της είναι πολύ διαφορετική από τα τυριά απομιμήσεις.

Γιατί η αυθεντική παρμεζάνα πωλείται σε τιμή... χρυσού;

Γιατί όμως η αυθεντική, ιταλική, παρμεζάνα, είναι τόσο ακριβή; Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο economistas.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παρμεζάνα τυρί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ