Σπιτική συνταγή για φυστικοβούτυρο: Υγιεινή και γευστική, για όλη την οικογένεια - iefimerida.gr

Σπιτική συνταγή για φυστικοβούτυρο: Υγιεινή και γευστική, για όλη την οικογένεια

Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φυστικοβούτυρο είναι μια από εκείνες τις εύκολες και νόστιμες συνταγές για ένα δυναμωτικό σνακ ή ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια.

Το φυστικοβούτυρο έρχεται ξανά στο προσκήνιο με... νέο ρόλο. Αυτόν της υγιεινής, πολυχρηστικής υπερτροφής.

Πλούσιο σε καλά λιπαρά και πρωτεΐνες, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, αποτελεί πλέον επιλογή όσων αναζητούν ισορροπημένη διατροφή και γευστική ποικιλία στην καθημερινότητά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυστικοβούτυρο: H προέλευση και η απήχηση

Η ιστορία του φυστικοβούτυρου ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τα τελευταία χρόνια το προϊόν αυτό έχει κατακτήσει τη βραζιλιάνικη κουζίνα και όχι μόνο. Η στροφή προς πιο φυσικές και λειτουργικές τροφές ενίσχυσε τη δημοτικότητά του, καθιστώντας το βασικό υλικό σε «fit» συνταγές, από σάντουιτς και smoothies έως γλυκίσματα και αλμυρά πιάτα.

Μία μόλις κουταλιά της σούπας σπιτικού φυστικοβούτυρου (περίπου 15 γραμμάρια) περιέχει κατά μέσο όρο 90 θερμίδες, προσφέροντας καλή πηγή ενέργειας, πρωτεϊνών και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

Συνταγή με μόνο τρία υλικά

Για την παρασκευή του απαιτούνται μόνο τρία υλικά: δύο φλιτζάνια καβουρδισμένα φυστίκια χωρίς αλάτι, μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά) και για όποιον προτιμά πιο γλυκιά γεύση, ένα κουταλάκι μέλι ή μαύρη ζάχαρη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαδικασία είναι απλή: τα φυστίκια τοποθετούνται σε μπλέντερ και πολτοποιούνται για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μετατραπούν σε ομοιογενή, κρεμώδη αλοιφή. Το μυστικό; Ο φυσικός τους λιπαρός χαρακτήρας, που απελευθερώνεται με τη θερμότητα της άλεσης.

Το τελικό προϊόν διατηρείται έως και έναν μήνα στο ψυγείο, σε γυάλινο βάζο με καπάκι. Αν διαχωριστεί το λάδι, αρκεί ένα απλό ανακάτεμα.

Συνοδευτικές προτάσεις και παραλλαγές

Το φυστικοβούτυρο ταιριάζει με φρούτα, ψωμί ολικής άλεσης, παλαιωμένα τυριά ή ακόμα μπορεί να ενσωματωθεί σε συνταγές όπως μπισκότα, κέικ και σάλτσες για σαλάτα.

Ωστόσο, όσοι προτιμούν μια πιο τραγανή υφή, μπορούν να προσθέσουν ψιλοκομμένα φυστίκια στο τέλος, ενώ μία κουταλιά λάδι καρύδας ενισχύει την κρεμώδη υφή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή Φυστικοβούτυρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ