Fabien Ferré: Ο νέος σταρ-σεφ της Γαλλίας, 35 ετών, πήρε μεμιάς τρία αστέρια Michelin - iefimerida.gr

Fabien Ferré: Ο νέος σταρ-σεφ της Γαλλίας, 35 ετών, πήρε μεμιάς τρία αστέρια Michelin

σεφ φτιαχνει δυο κοιτουν
O ο 35χρονος Fabien Ferré, ο οποίος έλαβε την κορυφαία διάκριση των τριών αστεριών με την πρώτη του προσπάθεια / hotelducastellet.net
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πενήντα δύο (52) γαλλικά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων είκοσι τρία (23) που άνοιξαν μόλις τον περασμένο χρόνο βραβεύτηκαν για πρώτη φορά με ένα ή περισσότερα αστέρια Michelin.

Γεγονός που σύμφωνα με τη γαλλική βίβλο των καλοφαγάδων, αποτυπώνει τον «πολιτιστικό δυναμισμό» μιας νέας γενιάς καινοτόμων σεφ.

Αστέρια Michelin, τα «Οσκαρ» της γαστρονομίας

«Η φετινή χρονιά έχει μια πλούσια "σοδειά", ενώ παράλληλα είναι πιστή στις αξίες μας», δήλωσε ο διευθυντής των Οδηγών MICHELIN Guides, Gwendal Poullennec κατά την παρουσίαση της 115ης έκδοσής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσότεροι από τους μισούς νέους βραβευθέντες είναι κάτω των 40 ετών, είπε.

Μεταξύ αυτών ο 35χρονος Fabien Ferré, ο οποίος έλαβε την κορυφαία διάκριση των τριών αστεριών με την πρώτη του προσπάθεια.

Ανέλαβε την κουζίνα του «La Table du Castellet» στο νότιο διαμέρισμα του νομού Var τον περασμένο χρόνο και έγινε ο νεότερος μάγειρας με τρία αστέρια στη Γαλλία.

O 35χρονος Fabien Ferré, ο οποίος έλαβε την κορυφαία διάκριση των τριών αστεριών με την πρώτη του προσπάθεια
O 35χρονος Fabien Ferré, ο οποίος έλαβε την κορυφαία διάκριση των τριών αστεριών με την πρώτη του προσπάθεια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσότερα από 20 εστιατόρια κέρδισαν φέτος το πρώτο τους αστέρι σε σχέση με πέρυσι, επιβεβαιώνοντας ότι οι βραβευθέντες σεφ του 2024 είναι «μια εξαιρετική ομάδα που μαρτυρά την ποιότητα και την ποσότητα του γαστρονομικού δυναμισμού της Γαλλίας στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Poullennec στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει μεταξύ άλλων.

«Η γαλλική γαστρονομία δεν είναι πλέον κολλημένη στο παρελθόν».

Σαράντα «Όσκαρ» της γαστρονομίας όπως είναι επίσης γνωστά απέκτησαν κουζίνες σε χωριά και δήμους για πρώτη φορά, πολλά από τα οποία επικεντρώνονται στη παραδοσιακή τοπική κουζίνα.

Και συγκεκριμένα, στην ανατολική Γαλλία 11 εστιατόρια κέρδισαν το πρώτο τους αστέρι, 15 στη βόρεια, έξι στα δυτικά, 11 στο νότο και εννέα στα νοτιοανατολικά, αναφέρει ο Guardian.

To Παρίσι απέκτησε 12 ανάμεσα στα οποία το «Nhome», το οποίο διαθέτει μόνο ένα τραπέζι για 20 άτομα, καθώς και το «Espadon» στο Ritz.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ