Η ωραιότερη στιγμή του χθεσινού τελικού της Eurovision, μετά την εμφάνιση του Ακύλα, ήταν σίγουρα το αφιέρωμα σε εμβληματικά τραγούδια του διαγωνισμού.
Καθώς η βραδιά σηματοδότησε την 70ή επέτειο της Eurovision, παλιοί νικητές ανέβηκαν στη σκηνή και για 7 λεπτά τραγούδησαν – ο καθένας με το δικό του ύφους - τραγούδια που έγραψαν ιστορία.
Οι θρυλικοί Lordi – νικητές του 2006 στην Αθήνα με το Hard Rock Hallelujah, η Ρουσλάνα, ο Αλεξάντερ Ρίμπακ με το βιολί του και η Βέρκα Σερντούσκα (Verka Serduchka, σήμα κατατεθέν της Eurovision) ήταν μερικοί αποό τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο εντυπωσιακό σόου.
Ενδεικτικά, οι Lordi έπαιξαν μια heavy metal εκδοχή του Save Your Kisses For Me των Brotherhood of Man.
Η Ουκρανή κωμικός Verka Serduchka ερμήνευσε το Puppet On A String της Sandie Shaw με μια μπάντα Oompah.
Η Erika Vikman αναβίωσε το Waterloo των Abba – το νικητήριο τραγούδι της Eurovision του 1974 – ενώ ο Αλεξάντερ Ρίμπακ ερμήνευσε το Congratulations του Cliff Richard.
Η συγκινητική στιγμή που χιλιάδες θεατές τραγούδησαν το Volare
Το σόου ολοκληρώθηκε με τη Σερντούσκα να ερμηνεύει το κλασικό πλέον Nel blu, dipinto di blu (Volare) - τη συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision to 1958 - ζητώντας από το κοινό να τραγουδήσει μαζί του.
Πρώτη η Βουλγαρία, 6ος ο Akylas, 19η η Κύπρος
Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, η Dara με το «Bangaranga» κατέκτησε την κορυφή του 70ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, χαρίζοντας τη νίκη για πρώτη φορά στη Βουλγαρία.
Τη δεύτερη θέση της φετινής διοργάνωσης κατέκτησε το Ισραήλ με 343 βαθμούς και την τρίτη η Ρουμανία με 296. Ακολουθούν η Αυστραλία με 287, η Ιταλία με 281, η Φιλανδία με 279, η Δανία με 243, η Μολδαβία με 226 και η Ουκρανία με 221 βαθμούς.
Ο Ακύλας με το «Ferto», κατέλαβε τη 10η θέση συγκεντρώνοντας 220 βαθμούς, ενώ η Κύπρος με την Aντιγόνη Μπάξτον και το τραγούδι «Jalla» βρέθηκε στη 19η θέση με 75 βαθμούς.