Τα πρώτα επτά τραγούδια που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2026 αναδείχθηκαν, το βράδυ της Τετάρτης, στον α’ ελληνικό ημιτελικό.
Πρόκειται για: «Άλμα» Rosanna Mailan, «Europa» STEFI, «Parea» Evangelia, «Χάνομαι», Marseaux, «Ferto» Ακύλας, «The Other Side» Alexandra Sieti και «YOU & I» STYLIANOS.
Οι επτά τραγουδιστές, μετά το τέλος της βραδιάς, παραχώρησαν δηλώσεις και δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους.
«Αισθάνομαι πάρα πολύ ευγνώμων, είναι μια μεγάλη αλήθεια. Πίστευα ότι ο κόσμος θα φοβόταν γιατί να στείλουμε ένα ισπανόφωνο τραγούδι, αυτό το είχα ακούσει πολύ. Αυτό μου δίνει να καταλάβω ότι υπάρχει μια τεράστια αγάπη στο κοινό και το χαίρομαι πάρα πολύ», είπε η Rosanna Mailan.
Από την άλλη η Stefi εξέφρασε τον ενθουσιασμό της που πέρασε στον ελληνικό τελικό, κάνοντας ένα μίνι χορευτικό κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της.
Ο ενθουσιασμός της Ευαγγελίας και το ραντεβούη της Marseaux για την Κυριακή
Ενθουσιασμένη και ευγνώμων για την πρόκρισή της δήλωσε η Ευαγγελία, προσθέτοντας ότι απολαμβάνει τη στιγμή.
Η Marseaux ευχαρίστησε όσους την ψήφισαν, δίνοντας ραντεβού για την Κυριακή.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, πολύ ευγνώμων που με στήριξε και με ψήφισε τόσος κόσμος. Αυτό που γίνεται τον τελευταίο μήνα είναι σαν να έχει βγει από κάποιο όνειρο, σαν να είναι ψέμα. Έχω δεχθεί τόση αγάπη και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων», είπε ο Akylas.
Η Alexandra Sieti δήλωσε: «Αισθάνομαι υπέροχα, το ήθελα πάρα πολύ, φοβόμουν λίγο μέχρι τελευταία στιγμή καρδιοχτυπούσα και τελικά έγινε».
«Υπερευτυχισμένος» με την πρόκρισή του αισθάνεται ο Stylianos, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν το περίμενε». Ο τραγουδιστής υποσχέθηκε ότι θα διαβάσει όλα τα μηνύματα και θα απαντήσει σε ένα προς ένα.