Βασίλισσα Βικτώρια, μια γκρινιάρα σύζυγος: Ακολουθούσε τον πρίγκιπα Αλβέρτο «από δωμάτιο σε δωμάτιο» ενώ τσακώνονταν - iefimerida.gr

Βασίλισσα Βικτώρια, μια γκρινιάρα σύζυγος: Ακολουθούσε τον πρίγκιπα Αλβέρτο «από δωμάτιο σε δωμάτιο» ενώ τσακώνονταν

Η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Αλβέρτος
Η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Αλβέρτος / Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΟΦΙΑ ΠΑΦΤΟΥΝΟΥ

Η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Αλβέρτος, υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια στην ιστορία. Ήταν γνωστοί για το πάθος και την αφοσίωσή τους.

Και μπορεί να έρρεε βασιλικό αίμα στις φλέβες τους, αυτό όμως δεν τους εμπόδιζε να αντιδρούν και να συμπεριφέρονται όπως ένα οποιοδήποτε παντρεμένο ζευγάρι, που έχει συγκρούσεις και τσακωμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καβγάδες τους καταγράφηκαν σχολαστικά από τον Αλβέρτο και είναι μεταξύ των 22.000 χαρτιών και φωτογραφιών που σχετίζονται με τη ζωή και την κληρονομιά του, τα οποία διατέθηκαν στο Διαδίκτυο για πρώτη φορά.

Σε ένα γράμμα, το οποίο είχε γράψει στη μητρική του γλώσσα, τα γερμανικά, ο πρίγκιπας Αλβέρτος είναι θυμωμένος με τη Βικτώρια που «έχασε ξανά τον αυτοέλεγχό της» και αποκάλυψε πώς τον ακολούθησε «από δωμάτιο σε δωμάτιο» ενώ τσακωνόταν μαζί του και αρνούνταν να κάνει πίσω.

Πρίγκιπας Αλβέρτος
Πρίγκιπας Αλβέρτος / Φωτογραφία: Shutterstock

«Έχεις χάσει ξανά τον αυτοέλεγχό σου άσκοπα. Δεν είπα λέξη που θα μπορούσε να σε πληγώσει και δεν ξεκίνησα τη συζήτηση, αλλά με ακολούθησες και τη συνέχισες από δωμάτιο σε δωμάτιο. Δεν είναι ανάγκη να σου υποσχεθώ ότι θα σε εμπιστεύομαι γιατί δεν ήταν ζήτημα εμπιστοσύνης, αλλά της αμφιταλαντευόμενης φύσης σου, που σε κάνει να επιμένεις να εμπλέκεσαι, με πυρετώδη προθυμία, σε λεπτομέρειες σχετικά με τις παραγγελίες και τις επιθυμίες που, στην περίπτωση μιας βασίλισσας, είναι εντολές σε όποιον μπορεί να του δοθούν», αναφέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάνω το καθήκον μου απέναντί σου, παρόλο που σημαίνει ότι η ζωή πικραίνεται από “σκηνές”, όταν πρέπει να διέπεται από αγάπη και αρμονία», προσθέτει θυμωμένος. «Το βλέπω με υπομονή ως δοκιμασία που πρέπει να γίνει, αλλά με πλήγωσες απελπιστικά και ταυτόχρονα δεν βοηθάς τον εαυτό σου».

Εμπειρογνώμονες από το Royal Collection Trust λένε ότι ο Αλβέρτος ήταν ένας σχολαστικός χρονικογράφος, ο οποίος ήταν περήφανος για τα προσεγμένα και μεθοδικά γραπτά του.

Αλλά πολλά από αυτά τα γράμματα - σε μεγάλο βαθμό γραμμένα μεταξύ του 1841 και 1861 - προς την παθιασμένη σύζυγό, του ήταν ελάχιστα ευανάγνωστα, δείχνοντας πόσο ταραγμένος ήταν όταν τα έγραψε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τους συζυγικούς καβγάδες, ο πρίγκιπας Αλβέρτος συχνά γνωστοποιούσε τον πόνο και την απογοήτευσή του μέσω προχειρογραμμένων σημειωμάτων στη σύζυγό του στα Γερμανικά.

Αυτά αργότερα καταστράφηκαν από τη μικρότερη κόρη τους, πριγκίπισσα Βεατρίκη, αν δεν την είχε προλάβει κιόλας, ένα άγνωστο άτομο που έκανε φωτογραφικά αντίγραφα για τα Βασιλικά Αρχεία.

Βασίλισσα Βικτώρια / Φωτογραφία: Shutterstock
Βασίλισσα Βικτώρια / Φωτογραφία: Shutterstock

Σε ένα από αυτά, ο Αλβέρτος επιπλήττει τη βασίλισσα Βικτώρια για τον εγωισμό της. «Δεν μπορούμε, δυστυχώς, να αντέξουμε τα σωματικά σου βάσανα για εσένα - πρέπει να τα παλέψεις μόνη σου. Τα ηθικά πιθανόν να προκαλούνται από αυτά, αλλά αν ασχολιόσουν λιγότερο με τον εαυτό σου (αν αυτό είναι δυνατό) και τα συναισθήματά σου (αν αυτό είναι δυνατό) και ενδιαφερόσουν περισσότερο για τον έξω κόσμο, θα έβρισκες τη μεγαλύτερη βοήθεια από όλους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος μέχρι και διδάσκει τη βασίλισσα Βικτώρια -η οποία του έδωσε εννέα παιδιά κατά τη διάρκεια του 21χρονου γάμου τους- σχετικά με τη μητρότητα και λέει ότι είναι κρίμα που δεν χαλαρώνει και δεν απολαμβάνει περισσότερο την παρέα τους.

«Είναι πραγματικά κρίμα που δεν βρίσκεις παρηγοριά στην παρέα των παιδιών σου», λέει. «Η ρίζα της δυσκολίας έγκειται στην εσφαλμένη αντίληψη ότι η λειτουργία της μητέρας είναι να διορθώνει, να επιπλήττει, να τους διατάζει και να οργανώνει τις δραστηριότητές τους… Δεν είναι δυνατόν να είσαι σε ευτυχισμένη, να έχεις φιλικούς δεσμούς με άτομα που μόλις επέπληξες, γιατί η κατσάδα αναστατώνει και προκαλεί γκρίνια».

Και οι δυο τους, που ήταν πρώτα ξαδέλφια, γεννήθηκαν το 1819, αλλά ο πρίγκιπας Αλβέρτος πέθανε σε ηλικία 42 ετών μετά από τυφοειδή πυρετό, ενώ η βασίλισσα Βικτώρια, η οποία έπεσε σε βαθύ πένθος, έζησε μέχρι το 1901, όταν πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Το «Prince Albert: His Life and Legacy» μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο albert.rct.uk

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ