Ελληνίδα σεφ στο Nobu Marbella, στην Ισπανία, εξηγεί πώς να τρώμε το σούσι -Ποτέ chopsticks και «όχι» στο washabi | ΖΩΗ | iefimerida.gr

Ελληνίδα σεφ στο Nobu Marbella, στην Ισπανία, εξηγεί πώς να τρώμε το σούσι -Ποτέ chopsticks και «όχι» στο washabi

Ελένη Μανούσου
Ελένη Μανούσου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον σωστό τρόπο για να φάει κανείς σούσι αποκάλυψε μια παγκοσμίου φήμης -και Ελληνίδα- σεφ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση chopsticks και πως ποτέ δεν πρέπει να βουτάτε το ρύζι στο γουασάμπι.

Η Ελένη Μανούσου, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής σεφ στο Nobu, η οποία διευθύνει το διάσημο εστιατόριο Nobu Marbella, στην Ισπανία, αποκάλυψε τον σωστό τρόπο για να απολαύσει κανείς την ιαπωνική κουζίνα, αλλά και τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελληνίδα σεφ, η οποία ζει στη Μαρμπέλα της Ισπανίας, και διοικεί το ιαπωνικό εστιατόριο και στέκι διασημοτήτων το οποίο ανήκει στον Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa συστήνει στον κόσμο που θέλει να φάει σούσι, να το πιάσει με τα χέρια αντί να χρησιμοποιεί chopsticks.

Πώς πρέπει να τρώει κανείς το σούσι και γιατί δεν πρέπει να βάζετε washabi

Μιλώντας στην Daily Mail, η σεφ είπε: «Κατά την γνώμη μου, το σούσι πρέπει να τρώγεται με τα χέρια. Πρέπει να γίνεται γρήγορα – μόλις σερβιριστεί το σούσι, πρέπει να το τρως. Εγώ βουτάω την πλευρά που είναι το ψάρι στην σόγια σος και το τρώω ανάποδα – με το ψάρι να αγγίζει την γλώσσα μου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποκάλυψε επίσης ότι δεν θέλει ποτέ να συνδυάζει το γουασάμπι με το σούσι, καθώς καλύπτει την γεύση του ψαριού. «Θα πρότεινα να συνδυάσετε το σούσι με σάλτσα σόγιας, αλλά μόνο μια μικρή ποσότητα. Έχω δει ανθρώπους να βυθίζουν το σούσι στην σάλτσα σόγιας – κάτι που είναι λάθος – θα χάσουν την αρμονική γεύση του ψαριού και του ρυζιού. Βέβαια, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο για να φάει σούσι. Ο δικός μου είναι με λίγη σάλτσα σόγιας. Χωρίς γουασάμπι μέσα, προτιμώ το φρέσκο γουασάμπι από την κλασική σκόνη».

Η Ελληνίδα σεφ γιορτάζει τα 10 χρόνια της στο Nobu, παρουσιάζοντας νέα πιάτα περιορισμένης έκδοσης εμπνευσμένα από τα τοπικά προϊόντα της Μαρμπέλα. Όπως όλοι οι σεφ του Nobu, έτσι και η Ελένη Μανούσου, έχει εκπαιδευτεί προσωπικό από τον διάσημο Nobuyuki Matsuhisa και το εστιατόριό της βρίσκεται σε ένα από τα 13 ξενοδοχεία Nobu της αλυσίδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μας επιτρέπει να βάλουμε την προσωπική μας πινελιά στο φαγητό, επομένως σε κάθε τοποθεσία μαθαίνει και κάτι νέο, το οποίο στην συνέχεια διδάσκει στα άλλα του εστιατόρια. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε σχέση με τα πιάτα – υπογραφή του, αλλά εκτός από αυτά, μας δίνει δημιουργική ελευθερία στα υπόλοιπα».

Σούσι με τοπικά προϊόντα

Το εστιατόριο, το οποίο είναι επίσης μέρος του μεγαλύτερου θέρετρου Puente Romano, εστιάζει στην χρήση της κουζίνας της Ανδαλουσίας. Το ξενοδοχείο, που ονομάζεται το «πιο σέξι της Ευρώπης» είναι ένα μεγάλο συγκρότημα, με την αίγλη, την λάμψη και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα της Μαρμπέλα, καθώς και μια σειρά από εκλεκτά εστιατόρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς η Ανδαλουσία είναι ηγέτης της Ευρώπης στην βιολογική παραγωγή και στην παραγωγή τροπικών φρούτων, η Ελληνίδα σεφ πηγαίνει στις αγορές κάθε πρωί για να επιλέξει το καλύτερο αλίευμα της ημέρας και βάσει αυτού, να αποφασίσει το ειδικό πιάτο της ημέρας.

Σούσι και στην παραλία;

Φέτος, η Ελληνίδα σεφ άνοιξε το Nobu στην παραλία – ένα νέο χώρο ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να βιώσουν το Nobu Marbell με έναν πιο χαλαρό τρόπο από το εστιατόριο – και όπου θα μπορούν να απολαύσουν φρέσκο σούσι δίπλα στην πισίνα ή την παραλία.

«Υπάρχει ένας συνδυασμός πραγμάτων που κάνει το Nobu διαφορετικό: η ποιότητα των προϊόντων, η φρεσκάδα του προϊόντος, η γνώση και η εξυπηρέτηση που προσφέρουν οι σερβιτόροι μας, η ελκυστική ιδέα, τα προσαρμοσμένα μενού και το πιο σημαντικό είναι ότι μαγειρεύουμε και σερβίρουμε με ‘KOKORO’ , που σημαίνει από την καρδιά μας».

Οι προτάσεις της για τους λάτρεις του σούσι

Όσο για το τι προτείνει στους λάτρεις του σούσι που θέλουν να δοκιμάσουν εκλεκτό φαγητό; απάντηση είναι το χιλιανό λαβράκι με Jalapeno. «Το πιάτο αποτελείται από λαβράκι με ελαιόλαδο και σερβίρεται με σάλτσα χαλαπένο και φρέσκο λάιμ που πρέπει να στύψετε από πάνω. Η πρότασή μου φια όσους δοκιμάσουν πρώτη φορά είναι τα κλασικά πιάτα Yellowtail Jalapeno sashimi, Sushi, Black cod den miso και ροκ γαρίδες τεμπούρα. Όσο γι’ αυτούς που έχουν ξανάρθει, θα πρότεινα να ζητήσουν από τον σερβιτόρο το προτεινόμενο πιάτο της ημέρας ή θα δημιουργούσα ένα μενού με βάση τις προτιμήσεις τους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Nobu εστιατόριο Matsuhisa σούσι chopsticks
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ