Πώς πρέπει να τρώμε το σούσι -Ο σεφ Matsuhisa εξηγεί [βίντεο] - iefimerida.gr

Πώς πρέπει να τρώμε το σούσι -Ο σεφ Matsuhisa εξηγεί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σούσι είναι ένα πολύ αγαπητό ιαπωνικό πιάτο, με ευρεία γκάμα γεύσεων, υφών και ποικιλιών που παίζουν τεράστιο ρόλο στην συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητά του.

Κι ενώ το πιάτο υπάρχει εδώ και αιώνες, όλοι όσοι τρώνε σούσι έχουν το δικό τους τρόπο προετοιμασίας. Μερικοί προτιμούν να αναμειγνύουν το γουασάμπι με σάλτσα σόγιας προτού το συνδυάσουν με το σούσι, ενώ άλλοι δεν προσθέτουν επιπλέον σάλτσες.

Ο Nobuyuki «Nobu» Matsuhisa είναι ένας διάσημος Γιαπωνέζος σεφ γνωστός ως ιδιοκτήτης των επώνυμων εστιατορίων Nobu

Ο Matsuhisa άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στο Λος Άντζελες το 1987, προτού ανοίξει το επόμενο στη Νέα Υόρκη το 1990 με τη συνεργασία του με τον ηθοποιό Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Ως ειδικός στον τομέα του, ο Matsuhisa προσπάθησε να εξηγήσει το πώς πιστεύει ότι πρέπει να τρώει κανείς το σούσι.

Ας δούμε λοιπόν, τι προτείνει:

Wasabi
Πολλοί άνθρωποι που τρώνε σούσι επιθυμούν να προσθέτουν πολύ περισσότερο wasabi από ότι είναι απαραίτητο για να δοκιμάσουν τα όριά τους όταν καταναλώνουν το καυτερό αυτό φυτό.

A post shared by Nobu London (@nobuoldparklane) on Jan 24, 2017 at 9:49am PST

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Matsuhisa, δεν υπάρχει λόγος να προσθέσετε επιπλέον wasabi όταν τρώτε ένα σούσι που συνδυάζει ρύζι και ψάρι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως πάντα προστίθεται ούτως ή άλλως, μεταξύ του ρυζιού και του ψαριού.

Sashimi
Το Sashimi, ένα ιαπωνικό πιάτο που αποτελείται από φέτες ωμού ψαριού ή κρέατος, σερβίρεται σε σάλτσα σόγιας και wasabi.

ολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι πρέπει να προσθέσουν το wasabi στη σάλτσα σόγιας προτού βουτήξουν το sashimi μέσα στο μείγμα.

Ωστόσο, ο Matsuhisa, προτιμά αυτό που περιγράφει ως τον πιο «παραδοσιακό τρόπο». Πρώτα τοποθετείς το sashimi στην σάλτσα σόγιας και μετά προσθέτεις λίγο wasabi στη μέση του ψαριού, εξηγεί ο ίδιος στο Business Insider. Στη συνέχεια, παίρνεις το sashimi με τα chopsticks και αφήνεις την υπερβολική σάλτσα σόγιας να στάξει προτού το φας.

Nigiri
Όσον αφορά στο Nigiri, φέτες ωμού ψαριού τοποθετούνται πάνω σε ένα στρώμα ρυζιού, ο Matsuhisa είναι πολύ συγκεκριμένος στον τρόπο κατανάλωσης.

Κατ’ αρχάς, χρησιμοποιεί τα chopsticks του για να γυρίσει στη μία πλευρά το nigiri, τοποθετώντας το στο πλάι. Στη συνέχεια, το παίρνει και τοποθετεί την πλευρά με το ψάρι πάνω στη σάλτσα σόγιας, αφήνοντας στεγνή την πλευρά του ρυζιού. Αφού φάει το nigiri με μια μπουκιά, τρώει στη συνέχεια ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ για να καθαρίσει τον ουρανίσκο του.

Ρολό σούσι
Ο Matsuhisa δηλώνει πως δεν υπάρχει επιλογή στην κατανάλωση ενός ρολού σούσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να βουτήξεις λίγο λίγο από το ρύζι στη σάλτσα σόγιας και στη συνέχεια να το φας με μια μπουκιά.

Πιστεύει πως το μυστικό για να απολαύσει κανείς ένα γεύμα σούσι είναι να ξεκινήσει από τις ελαφρές γεύσεις πρώτα, προτού προχωρήσεις στις πιο έντονες γεύσεις, όπως τα ρολά σούσι, στο τέλος. Ωστόσο, τονίζει πως «αυτός είναι ο δικός μου τρόπος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Matsuhisa σούσι wasabi sashimi nigiri σάλτσα σόγιας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ