Έλβις Πρίσλεϊ: Νέο βιβλίο υποστηρίζει ότι... ήταν γραφτό να πεθάνει νέος -Τα ξαδέλφια παππούδες του, οι καταχρήσεις - iefimerida.gr

Έλβις Πρίσλεϊ: Νέο βιβλίο υποστηρίζει ότι... ήταν γραφτό να πεθάνει νέος -Τα ξαδέλφια παππούδες του, οι καταχρήσεις

Ο Elvis Presley σε φωτογραφία αρχείου του 1972 κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας
Ο Elvis Presley σε φωτογραφία αρχείου του 1972 κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας / Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόωρος θάνατος του Έλβις Πρίσλεϊ ήταν αναπόφευκτος και προκλήθηκε από γενετικά ελαττώματα που προκλήθηκαν από αιμομιξία στο οικογενειακό του δέντρο, υποστηρίζει μία συγγραφέας.

Στο βιβλίο «Elvis: Destined to Die Young», η Sally Hoedel υποστήριξε ότι ο πρόωρος θάνατος του Elvis από καρδιακή προσβολή στα 42 του χρόνια, ήταν ένα εκ των προτέρων συμπέρασμα που προκλήθηκε από ελαττωματικά γονίδια που κληρονομήθηκαν από τους παππούδες του από τη μητέρα του, οι οποίοι παντρεύτηκαν παρότι ήταν πρώτα ξαδέλφια.

Η Hoedel, θαυμάστρια εδώ και χρόνια του Έλβις Πρίσλεϊ, δήλωσε στη Sun ότι εμπνεύστηκε την έρευνα για το βιβλίο αφού παρατήρησε ομοιότητες μεταξύ του θανάτου του ρόκερ και του θανάτου της μητέρας του Gladys Presley, η οποία πέθανε επίσης στα σαράντα της χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και ο Elvis, η Gladys υπέστη μια ξαφνική περίοδο έντονης παρακμής της υγείας της και κατάχρησης ουσιών, που οδήγησε στο θάνατό της στα 46 της χρόνια από καρδιακή ανεπάρκεια.

Τα τρία αδέλφια της Gladys πέθαναν επίσης σε παρόμοιες ηλικίες με εκείνη από ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά ή τους πνεύμονες.

«Έτσι, παύει να είναι σύμπτωση όταν φτάνουμε στον Έλβις», είπε η Hoedel, «επειδή συμβαίνουν τόσα πολλά σε αυτό το οικογενειακό δέντρο».

Ο Έλβις βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του στο Μέμφις του Τενεσί στις 16 Αυγούστου 1977. Ο θάνατός του κρίθηκε επίσημα ότι προκλήθηκε από καρδιακή ανακοπή, αλλά ο ρόλος που έπαιξε η χρήση ναρκωτικών στην πρόκληση αυτού του γεγονότος αποτελεί εδώ και καιρό αντικείμενο συζήτησης.

Ο Πρίσλεϊ ήταν γνωστό ότι είχε εθιστεί σε πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας δεκαετούς εξαντλητικής περιοδείας.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ τραγουδά σε συναυλία
Έλβις Πρίσλεϊ: Ο βασιλιάς του Rock and Roll

Τι υποστηρίζει στο βιβλίο της η Hoedel για τον θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ

Αλλά στο βιβλίο της, η Hoedel υποστήριξε ότι η παρακμή του Έλβις Πρίσλεϊ δεν προκλήθηκε από υπερβολική κατανάλωση ή αλόγιστη χρήση ναρκωτικών, αλλά ότι του είχαν συνταγογραφηθεί υπερβολικά φάρμακα για να μετριάσουν τις ασθένειες που είχε ήδη αναπτύξει και που επιδεινώνονταν από τις απαιτήσεις της περιοδείας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Elvis είχε διάφορα προβλήματα υγείας, αλλά τα έκρυβε τόσο καλά που η υπερβολική φαρμακευτική αγωγή είναι αυτό που θυμόμαστε τώρα», δήλωσε η Hoedel. «Συχνά έπαιρνε πάρα πολλά, και υπάρχουν θέματα εκεί, αλλά πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί έπαιρνε αυτά τα χάπια εξ αρχής».

Η Hoedel υποστήριξε ότι τα στοιχεία για την κατανόηση του θανάτου του Elvis βρίσκονται στη μητέρα του, της οποίας ο θάνατος ήρθε σχεδόν 19 χρόνια πριν από τον θάνατο του γιου της.

Όπως και ο Elvis, η υγεία της Gladys μειώθηκε ξαφνικά και γρήγορα στα 40 της χρόνια. Ανέπτυξε επίσης ένα δικό της πρόβλημα κατάχρησης ουσιών και πέθανε ως αλκοολική στις 14 Αυγούστου 1958, λίγες ημέρες πριν ο γιος της αρχίσει τη στρατιωτική του θητεία στη Γερμανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Hoedel υποστήριξε ότι τα στοιχεία για την κατανόηση του θανάτου του Elvis βρίσκονται στη μητέρα του, της οποίας ο θάνατος ήρθε σχεδόν 19 χρόνια πριν από τον θάνατο του γιου της.

Όπως και ο Elvis, η υγεία της Gladys μειώθηκε ξαφνικά και γρήγορα στα 40 της χρόνια. Ανέπτυξε επίσης ένα δικό της πρόβλημα κατάχρησης ουσιών και πέθανε ως αλκοολική στις 14 Αυγούστου 1958, λίγες ημέρες πριν ο γιος της αρχίσει τη στρατιωτική του θητεία στη Γερμανία.

«Η Gladys έχει πάντα παρουσιαστεί ως αυτή η γυναίκα της οποίας ο γιος έγινε διάσημος, της αγόρασε ένα μεγάλο σπίτι και εκείνη απλά πάλευε να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά και ουσιαστικά πέθανε από ραγισμένη καρδιά», δήλωσε η Hoedel, «Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Νομίζω ότι ο Elvis και ο Vernon [ο πατέρας του Elvis] ήξεραν και οι δύο πόσο άρρωστη ήταν πριν φύγει για τον στρατό».

Ο Elvis Presley φιλάει τη μητέρα του, Gladys, την παραμονή της κατάταξής του στο στρατό. Αριστερά είναι ο πατέρας του, Vernon.
Ο Elvis Presley φιλάει τη μητέρα του, Gladys, την παραμονή της κατάταξής του στο στρατό. Αριστερά είναι ο πατέρας του, Vernon. / Φωτογραφία: Getty Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καρδιακή ανεπάρκεια της Gladys έχει από καιρό αποδοθεί σε ηπατίτιδα, αλλά η Hoedel είπε ότι πιστεύει ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για ανεπάρκεια της αντιθρυψίνης άλφα-1, μια γενετική διαταραχή που βλάπτει τους πνεύμονες και το ήπαρ και οδηγεί σε άλλες επιπλοκές της υγείας.

«Ξέρουμε ότι ο Έλβις την είχε επειδή διαπιστώθηκε ότι ήταν φορέας της άλφα-1 μετά το θάνατό του, οπότε από κάπου έπρεπε να προέλθει», δήλωσε η Hoedel.

«Οι Presley ήταν απίστευτα μυστικοπαθείς σχετικά με την υγεία τους», είπε η Hoedel, «αλλά κατάφερα να πάρω συνεντεύξεις από ανθρώπους όπως η Nancy Clarke, η κόρη του καρδιολόγου της Gladys, η οποία συνήθιζε να πηγαίνει σε κατ' οίκον επισκέψεις με τον πατέρα της στο σπίτι των Presley».

«Και μου είπε πριν πεθάνει ο πατέρας της, ότι εκείνος δήλωσε ότι υπήρχαν περισσότερα στο θάνατο της Gladys απ' ό,τι καταλάβαινε ο ίδιος, γιατί εδώ και καιρό έχει αναφερθεί ότι έλεγε ότι έμοιαζε με ηπατίτιδα, αλλά δεν ήταν, και δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε πάθει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Έλβις Πρίσλεϊ με κόκκινη μπλούζα
Ο Έλβις Πρίσλεϊ έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου 1977

«Όλα οδηγούν πίσω στους γονείς της Gladys». Η γιαγιά του Elvis Presley από τη μητέρα του, Doll Mansell, υπέφερε από μια δεκαετή μάχη με τη φυματίωση. H Hoedel, ωστόσο, υποστήριξε ότι μάλλον επρόκειτο για λανθασμένη διάγνωση και ότι και εκείνη έπασχε από γενετικό ελάττωμα που πέρασε από γενιά σε γενιά και επιδεινώθηκε από τον γάμο της με τον πρώτο της ξάδερφο.

«Συνέχισε να μεταβιβάζεται στο οικογενειακό δέντρο και στη συνέχεια και σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία του Elvis», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Το βιβλίο αυτό εξηγεί πώς αυτή η φυματίωση ήταν σίγουρα μια λανθασμένη διάγνωση στις αρχές της δεκαετίας του 1900. «Από εκεί και πέρα, με τον γάμο των πρώτων ξαδέλφων, μπορούμε να δούμε ότι η Gladys πιθανότατα κληρονόμησε δύο κατεστραμμένα γονίδια και μια πιο σοβαρή εκδοχή της νόσου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ