Αν είστε ένα κομψό άτομο, δεν αποκαλύπτετε ποτέ αυτά τα 5 πράγματα δημοσίως, σύμφωνα με ειδικό στο savoir-vivre - iefimerida.gr

Αν είστε ένα κομψό άτομο, δεν αποκαλύπτετε ποτέ αυτά τα 5 πράγματα δημοσίως, σύμφωνα με ειδικό στο savoir-vivre

κομψότητα
© Shutterstock
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Υπάρχουν άνθρωποι που εμπνέουν σεβασμό μόνο με την παρουσία τους, με την κομψότητα στις κινήσεις τους και την στάση τους.

Δεν κάνουν υπερβολές και δεν επιδεικνύονται. Γνωρίζουν πότε να μιλούν και πότε να σιωπούν, είναι διακριτικοί, αλλά ταυτόχρονα δυναμικοί.

Όπως εξηγεί η ειδικός σε θέματα ετικέτας Jodi R. R. Smith, η σύγχρονη κομψότητα δεν εξαρτάται από την κοινωνική τάξη ή τον πλούτο, αλλά από τον τρόπο που κάποιος φέρεται στους άλλους. «Σήμερα, βασίζεται σε πιο καθολικές αξίες όπως η ευγένεια, η συναισθηματική νοημοσύνη και ο σεβασμός για τους άλλους», λέει στο Parade.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια εποχή υπερέκθεσης που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριαρχούν και όλοι μοιράζονται online τις ζωές τους, την καθημερινότητά τους, η επιλογή να μην τα μοιράζεσαι όλα δημόσια είναι ένδειξη σοφίας και καλού γούστου. Και αυτό δεν είναι σημάδι υποκρισίας, αλλά ένδειξη ανθρώπου επιλέγει την ισορροπία και ξέρει ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να μοιραστεί πληροφορίες. «Το να είσαι ειλικρινής δεν σημαίνει ότι αποκαλύπτεις τα πάντα», τονίζει άλλωστε η Smith.

Τι δεν μοιράζονται δημόσια οι κομψοί άνθρωποι

Συνεχίζοντας κάνει μία εκτενή αναφορά στα πράγματα για τα οποία τα άτομα με αληθινή φινέτσα αποφεύγουν να μιλούν δημοσίως.

Τα οικονομικά

Είτε πρόκειται για επιτυχίες είτε για δυσκολίες, η αναφορά σε εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία θεωρείται αδιάκριτη και ακατάλληλη για κοινωνικές συζητήσεις. Οι κομψοί άνθρωποι προτιμούν να μιλάνε για τα ενδιαφέροντά τους ή απλώς να ακούν τους άλλους. Και αν έχουν έναν άνετο τρόπο ζωής, δεν αισθάνονται την ανάγκη να τον επιδείξουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσωπικές πικρίες και περίπλοκες ερωτικές σχέσεις

Η δημόσια έκφραση παραπόνων για πρώην, η αναφορά σε οικογενειακές διαμάχες ή επαγγελματικές συγκρούσεις δίνουν αρνητική εντύπωση και κάνουν τους συνομιλητές να νιώσουν άβολα. Οι κομψοί άνθρωποι προτιμούν να μοιράζονται τέτοια θέματα μόνο σε ειδικές, κατάλληλες περιστάσεις, μιλώντας σε έναν έμπιστο φίλο ή συνεργάτη. Η διατήρηση μιας συγκεκριμένης συναισθηματικής ηρεμίας δημόσια είναι ένα σημάδι σεβασμού προς τους άλλους και προς τον εαυτό σας.

Θέματα υγείας

Όταν αναφέρεστε σε ιατρικά ζητήματα, το να μοιραστείτε πολλές πληροφορίες, μπορεί να προκαλέσει αμηχανία. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρύψετε το πρόβλημά σας, αλλά να επιλέξετε το κατάλληλο περιβάλλον, και να ανοιχτείτε σε άτομα που ενδιαφέρονται για το ζήτημα αυτό, σεβόμενοι πάντα τις ευαισθησίες τους.

Οι τίτλοι, τα διπλώματα και οι επιτυχίες (όταν προβάλλονται επιδεικτικά)

Οι πραγματικά κομψοί άνθρωποι δεν αισθάνονται την ανάγκη να διαφημίζουν τα επιτεύγματά τους. Γνωρίζουν ότι η αληθινή αναγνώριση προέρχεται από πράξεις, όχι από λόγια. Αντί να μιλούν διαρκώς για τις επιτυχίες τους, δείχνουν ενδιαφέρον για τους συνομιλητές τους και ακούν ενεργά, συζητούν. Αυτό που τους ξεχωρίζει δεν είναι αυτό που λένε για τον εαυτό τους, αλλά το πώς κάνουν τους άλλους να αισθάνονται σημαντικοί.

Οι υπερβολικά έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις

Τέλος, οι κομψοί άνθρωποι ξέρουν πώς να ελέγχουν τα συναισθήματά τους δημόσια. Αποφεύγουν ξεσπάσματα θυμού, δάκρυα σε δημόσιους χώρους ή απότομες εκρήξεις. Δεν είναι ότι δεν νιώθουν, αλλά ξέρουν πώς να ελέγξουν τα συναισθήματά τους και πότε και πού να εκφραστούν. Αυτή η ικανότητα να διαχειρίζεται κανείς τις αντιδράσεις του χωρίς να τις αρνείται είναι ένα από τα θεμέλια της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κομψότητα συμπεριφορά savoir vivre
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ