Την περίμενε πιθανότατα ένα λαμπρό μέλλον στον τομέα των χρηματοοικονομικών ως υπάλληλος της Goldman Sachs, ωστόσο, η Άλισον Σίχαν τα παράτησε όλα για τη μεγάλη της αγάπη, τη ζαχαροπλαστική.
Η απόφαση για την ίδια ήταν σχετικά εύκολη. Οι επανειλημμένοι έλεγχοι από το τμήμα συμμόρφωσης της εταιρείας ήταν αυτοί που συνέβαλαν στο να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τη Wall Street και να αφοσιωθεί στη μεγάλη της αγάπη.
Η παρατήρηση από στελέχη της Goldman Sachs
Η 27χρονη Άλισον Σίχαν, η οποία υπογράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο «Investment Baker» (Η ζαχαροπλάστης των Επενδύσεων), δήλωσε στο περιοδικό Fortune ότι τα στελέχη συμμόρφωσης της Goldman Sachs εξέφρασαν αντιρρήσεις για τη χρήση της λέξης «επένδυση» στους λογαριασμούς της στα social. Της ζήτησαν λοιπόν να αφαιρέσει αναρτήσεις που κατέγραφαν τη ζωή της ως δημιουργού γλυκών ενώ εργαζόταν ως σύμβουλος διαχείρισης περιουσίας.
Εκείνη την περίοδο, η Σίχαν – η οποία εργαζόταν στην Goldman Sachs από το 2021 για τέσσερα χρόνια – ξυπνούσε στις 5 το πρωί για να δημιουργεί περίτεχνες τούρτες πριν πάει στη δουλειά της, δημοσιεύοντας παράλληλα το δημιουργικό της έργο στο διαδίκτυο.
Η παράλληλη αυτή δραστηριότητα άρχισε να γνωρίζει σημαντική επιτυχία. Όπως ανέφερε, απέκτησε πελάτες όπως η Goop, η Valentino, η LoveShackFancy καθώς και η Μπρουκ Σίλντς και η Τζίτζι Χαντίντ.
Όπως υποστήριξε η ίδια, οι συνάδερφοί της ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί απέναντι στην ενασχόλησή της με τη ζαχαροπλαστική. «Τους άρεσε πολύ. Πάντα με ρωτούσαν: ‘Άλισον, τι έφτιαξες σήμερα το πρωί; Δείξε μας! Θα φέρει κάτι στο γραφείο;’» ανέφερε.
«Το μόνο που ήθελα ήταν να φτιάχνω γλυκά»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Σίχαν αρχικά συμμορφώθηκε με το αίτημα της εταιρείας και διέγραψε το περιεχόμενό της. Αργότερα όμως το επανέφερε, επειδή ήθελε να αποδείξει το επιχειρηματικό της υπόβαθρο κατά την αίτησή της στην σχολή Kellogg School of Management.
Από την παρασκευή γλυκών στην Goldman Sachs
Λίγους μήνες αργότερα, το τμήμα συμμόρφωσης επικοινώνησε ξανά μαζί της. Μετά από αυτή την δεύτερη αντιπαράθεση, η Σίχαν αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει από την Goldman Sachs και να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη της επιχείρησής της. «Είχα κουραστεί να απορρίπτω περίπου το 90% των παραγγελιών μου ενώ καθόμουν στο γραφείο κάνοντας εργασίες διαχείρισης περιουσίας που δεν με ενδιέφεραν καθόλου» δήλωσε. «Το μόνο που ήθελα ήταν να φτιάχνω γλυκά».
Η πορεία της προς την επιχειρηματικότητα ξεκίνησε όταν ήταν φοιτήτρια σε κολέγιο στο Ντάλας. Αρχικά πουλούσε τούρτες που έφτιαχνε σε συμφοιτητές ή και γυναικείες φοιτητικές αδελφότητες έναντι περίπου 100 δολαρίων η καθεμία. Ωστόσο, όλο αυτό γρήγορα εξελίχθηκε σε μια επιχείρηση που ξεπέρασε τα όρια της πανεπιστημιούπολης.
Ωστόσο, η Άλισον επέλεξε να ακολουθήσει καριέρα στον χρηματοοικονομικό τομέα και εξασφάλισε θέση εργασίας στην Goldman Sachs αμέσως μετά την αποφοίτησή της.
Αρχικά εργάστηκε στον τομέα των λειτουργιών διαπραγμάτευσης μετοχών στο γραφείο της εταιρείας στο Σολτ Λέικ Σίτι, πριν πάρει μετάθεση στη Νέα Υόρκη το 2022. Αφού εγκαταστάθηκε στο Μανχάταν, άνοιξε ξανά τον λογαριασμό της στο Instagram που ήταν αφιερωμένος στη ζαχαροπλαστική και άρχισε να δημοσιεύει τακτικά στιγμές από τη «διπλή ζωή» της ως χρηματοοικονομικό στέλεχος και δημιουργός γλυκών.
Πώς πάει πλέον η δουλειά σαν ζαχαροπλάστης
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχείρησή της αναπτύχθηκε κυρίως μέσω συστάσεων από στόμα σε στόμα. Καθώς η ζήτηση αυξανόταν, η Σίχαν νοίκιασε επαγγελματικό χώρο κουζίνας στο Lower East Side της Νέας Υόρκης και επέκτεινε σταδιακά την παραγωγή της.
Μετά την αποχώρησή της από τη Goldman Sachs, αφιερώθηκε αποκλειστικά στην επιχείρησή της. Κι αυτό απέδωσε. Η παραγωγή των γλυκών της αυξήθηκε κατά περίπου 300%, με την ίδια να δημιουργεί πλέον από 10 έως 30 επιδόρπια την εβδομάδα, από μικρά γλυκίσματα μέχρι εντυπωσιακές γαμήλιες τούρτες.
Χωρίς πλέον τον μισθό της Wall Street, χρειάστηκε ωστόσο να βρει δημιουργικές λύσεις για να μειώσει τα έξοδά της.
Όπως ανέφερε στο Fortune, συμφώνησε να χρησιμοποιεί την κουζίνα μιας γειτόνισσάς της κατά τη διάρκεια της ημέρας με αντάλλαγμα να βγάζει βόλτα τον σκύλο της. Τώρα, η Σίχαν σκέφτεται πλέον να επεκτείνει την επιχείρησή της κι άλλο ενώ παράλληλα κάνει το μεταπτυχιακό της στο Northwestern University.