Σάλος με τις δηλώσεις του Χρήστου Πολίτη «έγραφε μ@@@@@@ς το σενάριο της Λάμψης» και όσα είπε για Δανδουλάκη - iefimerida.gr

Σάλος με τις δηλώσεις του Χρήστου Πολίτη «έγραφε μ@@@@@@ς το σενάριο της Λάμψης» και όσα είπε για Δανδουλάκη

Χρήστος Πολίτης, Κάτια Δανδουλάκη στη Λάμψη
Χρήστος Πολίτης, Κάτια Δανδουλάκη στη «Λάμψη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις προκάλεσε ο Χρήστος Πολίτης μιλώντας μετά από χρόνια για τη «Λάμψη», τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου και τον Νίκο Φώσκολο. Η Κάτια Δανδουλάκη τον άδειασε, ο Γιώργος Ματαράγκας δήλωσε εξοργισμένος.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και πολλά χρόνια, μίλησε στον Θοδωρή Μίχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την ταινία Broadway, που συμμετέχει ο Χρήστος Πολίτης, μίλησε στον Θοδωρή Μίχο και το news247 και ενώ εξηγούσε ότι από την αρχή αντιλήφθηκε ότι η Λάμψη θα γινόταν μεγάλη επιτυχία, είπε:

«Μπορεί να μην έβγαινα πολύ έξω, αλλά το καταλάβαινα από τις αντιδράσεις του κόσμου. Παίρναμε το σενάριο το βράδυ και γυρίζαμε την επομένη. Κάθε πρωινό μου ήταν τραγικό. Έβριζα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μαλ@κίες έγραφαν. Εγώ και η Δανδουλάκη είχαμε δικαίωμα να διορθώνουμε το κείμενο. Εκείνη ερχόταν στο γύρισμα και το κείμενό της ήταν όλο γεμάτο blanco. Εγώ από την αρχή είπα ότι δεν θα αλλάξω ούτε ένα “και”. Είμαι ηθοποιός, όχι σεναριογράφος, δεν θα κάνω και αυτή τη δουλειά. Ο αγώνας μου λοιπόν ήταν να κάνω ό,τι μπορούσα για αυτόν το ρόλο. Ένα στοιχείο που έβαλα στον Γιάγκο Δράκο ήταν το ερωτικό. Δεν εννοώ σεξουαλικό, αλλά το πώς βλέπεις τον κόσμο. Δεν έχω παίξει ποτέ μου με τεχνική, δεν ξέρω τι σημαίνει, με την έννοια της μανιέρας, να βγάζεις από την τσέπη μια συνταγή. Όχι, τίποτα από όλα αυτά, το μόνο που έκανα ήταν να αντιμετωπίζω ερωτικά ακόμη και μια καρέκλα που είχα απέναντί μου. Αυτό θεωρώ ότι πέρασε στον κόσμο».

Μιλώντας για τα χρήματα που έβγαλαν οι ηθοποιοί από τη Λάμψη, ο Χρήστος Πολίτης παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είχε βγάλει πολλά χρήματα, ωστόσο άφησε αιχμές για την Κάτια Δανδουλάκη, για τους όρους που είχε βάλει στους τίτλους και για τα χρήματα που έπαιρνε.

«Προφανώς το έκανα για τα λεφτά. Δεν είχα μία, γιατί τα είχα ρίξει όλα στο Απλό Θέατρο που τότε ήταν πίσω από το Πάντειο, όπου ανέβαζα ποιοτικά έργα. Έφτασα όμως να παίρνω από τη μάνα μου χρήματα για τσιγάρα και βενζίνη. Και υποτίθεται ότι ήμουν γνωστός πρωταγωνιστής. Αποφασίζω λοιπόν να κάνω τη ''Λάμψη''. ''Χρήστο, παραπάνω από 1.100.000 δρχ. δεν μπορούμε να σου δώσουμε'', μου λένε. Μάλλον με δουλεύουν, σκέφτηκα, όταν άκουσα το ποσό. Ήταν αστρονομικό για μένα. Δηλαδή, αν μου έλεγαν 100.000 το μήνα πάλι θα μου φαίνονταν πολλά. ''Πόσο παίρνει η Δανδουλάκη;'', τους ρωτάω. ''Λίγο παραπάνω από σένα'', μου λένε. ''Καλά λέω, ας της κάνουμε τη χάρη'', γιατί μέχρι τώρα ό,τι έχουμε κάνει μαζί, είμαι πρώτο όνομα εγώ. Έλα όμως που σύντομα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη δεν παίρνει 50.000 παραπάνω, αλλά συνολικά 2.000.000 και βάλε. Με απειλή παραίτησης, με πάνε στο 1,5 εκατομμύριο. Αλλά αργότερα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη παίρνει 3.000.000 τελικά. Η ''Λάμψη'' εν τω μεταξύ είχε τεράστια επιτυχία, τα έσοδα του ΑΝΤ1 ήταν τρομακτικά. Ήμουν δηλαδή ριγμένος, όχι όμως μόνο οικονομικά. Εξαρχής η Δανδουλάκη είχε θέσει όρο να είναι στους τίτλους: ''Η Λάμψη με την Κάτια Δανδουλάκη''. Ήθελε να μπει πρώτο όνομα. Άντε, λέω εγώ, ας μπει μετά ''και ο Χρήστος Πολίτης''. Όχι, μου λένε, δεν θέλει κανέναν πλάι της. ''Κι εγώ πού πάω;'', ρωτάω», σχολίασε ο Χρήστος Πολίτης και άφησε τις δικές του αιχμές για τη συμπρωταγωνίστριά του, Κάτια Δανδουλάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του σχολίασε ότι η «Λάμψη» δεν είχε για εκείνον κανένα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, ενώ για τον Νίκο Φώσκολο τόνισε ότι «δεν τον γούσταρε ποτέ».

Κάτια Δανδουλάκη για Χρήστο Πολίτη: Τι είπε, πώς τον άδειασε

Ωστόσο, σήμερα, τόσο η Κάτια Δανδουλάκη όσο και ο Γιώργος Ματαράγκας «άδειασαν» τον Χρήστο Πολίτη για τις δηλώσεις του.

«Όταν μιλάω και αποφασίζω να πω κάτι, θα πω μόνο την αλήθεια. Αν δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, δεν θα πω τίποτα απολύτως. Πίστεψέ με και να με βασανίσεις αυτή τη στιγμή, δεν έχω τίποτα αρνητικό να θυμηθώ από τον Χρήστο. Τον αγαπάω πάρα πολύ, τον πονάω πολύ, περάσαμε μαζί τόσο υπέροχα χρόνια… Στη ''Λάμψη'' περνούσαμε υπέροχα -δύσκολα γιατί ήταν απαιτητικό, είχαμε να μαθαίνουμε πολλά γιατί ήταν καθημερινό.

Θέλω να σου πω ότι ο Χρήστος μου είναι πάντα ο Χρήστος μου και στεναχωριέμαι από κάτι μονάχα… Όταν περνούν τα χρόνια, αν μέσα σου στοιβάζεται μόνο λύπη και αρνητισμός, γυρίζει πίσω σε εσένα και αυτό σου καταστρέφει τη ζωή. Εγώ θέλω να είναι γερός. Από όλα αυτά που μου λέτε δεν έχει συμβεί τίποτα», ανέφερε η Κάτια Δανδουλάκη, μιλώντας στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά «Πρωινό μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα χρήματα είναι κάτι που δεν μου περνάει καν από το μυαλό. Είναι κάτι που δεν μπήξε ποτέ ανάμεσά μας. Όταν μεγαλώνουμε, κάποιοι άνθρωποι -πιθανόν να έχει πέσει σε αυτή την περίπτωση ο Χρήστος Πολίτης, στεναχωριέμαι για αυτό- κρατάνε, τους βασανίζουν τα αρνητικά της ζωής. Αυτό τους κάνει η ζωή να τους ανταποδίδει σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια μόνο αρνητικά. Δεν το κάνω ποτέ. Εμένα η ψυχή μου είναι θησαυροφυλάκιο μόνο για τις χαρές και για τους πόνους τους μεγάλους που έχω περάσει.

Συγκεκριμένα δεν είχα καμία λύπη από τον Χρήστο. Θέλω να του στείλω όσο φως έχει η ψυχή μου και του το στέλνω, την αγάπη που του έχω και όλα τα άλλα είναι έξω από τη δική μου αντίληψη», είπε η Κάτια Δανδουλάκη.

«Τον αγαπώ πολύ και θέλω να είναι γερός και να δει χαρά στη ζωή του, γαλήνη», κατέληξε η Κάτια Δανδουλάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ματαράγκας για Χρήστο Πολίτη

Στον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα» βγήκε σήμερα και ο Γιώργος Ματαράγκας, ο οποίος σχολίασε τα όσα είπε ο Χρήστος Πολίτης.

«Μου έκανε αρνητική εντύπωση η συνέντευξή του. Ο Φώσκολος δεν ζει πια, αυτά μπορούσε να τα πει όσο ζούσε ο Φώσκολος ή όταν τελείωσε η σειρά. Θα μπορούσε τότε να βγει να τα πει όλα αυτά. Τώρα, να τα λες αυτή την περίοδο, που ο Φώσκολος δεν υπάρχει, που έχουν περάσει τόσα χρόνια, δεν ξέρω τι έπαθε ξαφνικά. Ο Φώσκολος έβγαλε πάρα πολλούς πρωταγωνιστές, έδωσε χρήματα σε πάρα πολύ κόσμο», είπε αρχικά ο Γιώργος Ματαράγκας.

Ο Γιώργος Ματαράγκας είπε επίσης: «Είναι τραγικό να βγαίνει κάποιος και να κατηγορεί τον Φώσκολο γιατί προσωπικά δεν του φέρθηκε καλά. Εάν δεν τα πήγαιναν καλά από την αρχή, θα μπορούσε ο κύριος Πολίτης να σηκωθεί και να φύγει από το σίριαλ. Είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια κι ενώ έχει ''φύγει'' ο Νίκος να γυρνάς και να λες τέτοια πράγματα;».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ