Το καλοκαίρι, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα φαγητά ολοένα και γίνονται πιο ελαφριά και δροσερά.
Οι σαλάτες, τα λαδερά, τα ψάρια και τα φρούτα έχουν θέση στο τραπέζι, ενώ αποφεύγονται τα πιο «βαριά» φαγητά που φουσκώνουν, δημιουργώντας δυσφορία.
Οι τέσσερις τροφές που προτείνει ο Ιταλός διατροφολόγος
Ο διατροφολόγος Αλέσιο ντι Τζενάρο, όπως σημειώνει το ιταλικό forumagricolturasociale, δημοσίευσε στο Instagram βίντεο, προτείνοντας τέσσερις τροφές ιδανικές για το καλοκαίρι και μπορείτε να τις βρείτε στο σούπερ μάρκετ.
Πρώτο στη λίστα το χούμους, που αποτελεί πηγή φυτικών πρωτεϊνών. Συνοδεύει στικς λαχανικών, ψωμί ολικής, ενώ γίνεται και άλειμμα σε σάντουιτς.
Άλλη μια πρόταση του Ντι Τζενάρο είναι το τζατζίκι, το οποίο χαρακτηρίζει ένα «νόστιμο κόλπο» για πίτες, σάντουιτς ή κρύα πιάτα, ενώ το γιαούρτι βοηθά το εντερικό μικροβίωμα.
Τέλειο καλοκαιρινό σνακ είναι οι φρουτοσαλάτες, που χορταίνουν και προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμες βιταμίνες.
Η μίνι λίστα του διατροφολόγου ολοκληρώνεται με παγωτό, το οποίο φτιάχνεται με γιαούρτι και γάλα. Αυτό που προτείνει είναι να βάλετε σε ένα μπλέντερ κατεψυγμένα φρούτα και λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή ένα ελαφρύ γάλα, μπορεί να είναι και φυτικό.