Μέσα στο κάστρο Μπαλμόραλ μετά τον θάνατο της βασίλισσας -Τι κράτησε, τι άλλαξε ο βασιλιάς Κάρολος - iefimerida.gr

Μέσα στο κάστρο Μπαλμόραλ μετά τον θάνατο της βασίλισσας -Τι κράτησε, τι άλλαξε ο βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος στο Μπαλμόραλ
Ο βασιλιάς Κάρολος στο Μπαλμόραλ / Φωτογραφία: Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το χρυσό ρολόι αντίκα μέχρι τα μαξιλάρια του καναπέ της βασίλισσας, νέα φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου στο Μπαλμόραλ, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δείχνει ότι λίγα έχουν αλλάξει στο κάστρο από τον θάνατο της μητέρας του τον περασμένο μήνα.

Ο Κάρολος Γ', ο οποίος είναι επίσης βασιλιάς της Αυστραλίας, φορούσε ένα γκρι κοστούμι με γραβάτα, με μπορντό σχέδιο, και μαντήλι τσέπης, καθώς στεκόταν με τα χέρια πίσω από την πλάτη του για μια φωτογραφία στη βιβλιοθήκη του κάστρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια φωτογραφία της βασίλισσας που συναντά την Καναδή γενική κυβερνήτη Julie Payette στο δωμάτιο, τον Σεπτέμβριο του 2017, δείχνει πόσο λίγο έχει αλλάξει το δωμάτιο από τότε.

Η βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ, το 2017
Η βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ, το 2017 / Φωτογραφία: Getty Images
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος στο Μπαλμόραλ
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος στο Μπαλμόραλ / Φωτογραφία: Getty Images

Εν τω μεταξύ, μια άλλη εικόνα της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου στη βιβλιοθήκη από το 1977 αποκαλύπτει πόσα από τα έπιπλα έχουν παραμείνει στο ίδιο ακριβώς μέρος τα τελευταία 45 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπαλμόραλ
Φωτογραφία: Getty Images-Daily Mail

(Φωτογραφία: 1. Νέες κόκκινες δερμάτινες καρέκλες 2. Τόμοι βιβλίων 3. Τραπέζι αντίκα 4. Πλοίο σε μπουκάλι 5. Νέα μαξιλάρια 6. Αγαλματάκια 7. Χρυσό ρολόι 8. Ανοιχτό τζάκι 9. Μαξιλάρια σε ύφασμα με μοτίβο στέμματος, 10. Θερμοστάτης)

Οπως μεταδίδει η Daily Mail, ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Benji Lewis σημείωσε: «Υπάρχει πολύ καλός ατμοσφαιρικός φωτισμός εδώ και μια κατανόηση του πώς να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτός ο χώρος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Daily Mail περιγράφει σε δημοσίευμά της τις αλλαγές που έγιναν μετά τον θάνατο της βασίλισσας στο κάστρο Μπαλμόραλ.

1- Νέες κόκκινες δερμάτινες καρέκλες

Ενώ μεγάλο μέρος του δωματίου παρέμεινε το ίδιο μετά τον θάνατο της βασίλισσας τον περασμένο μήνα, η πιο σημαντική αλλαγή έγινε στις καρέκλες που έχει ο βασιλιάς Κάρολος στο δωμάτιο.

Σε μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε το 2017, η βασίλισσα είχε δύο πολυθρόνες, που πιστεύεται ότι είχαν καλυφθεί ξανά και φινιριστεί στο στιλ της φούστας που προτιμούσε η βασίλισσα.

Ωστόσο, ο βασιλιάς φαίνεται να έχει αντικαταστήσει τις πράσινες καρέκλες με ένα ζευγάρι διακριτικές κόκκινες δερμάτινες πολυθρόνες.

Οι νέες καρέκλες έχουν τοποθετηθεί σχεδόν στην ίδια ακριβώς θέση με τα αυθεντικά κομμάτια της βασίλισσας.

2- Τόμοι βιβλίων

Στους τοίχους είναι προσαρμοσμένα ράφια από μασίφ ξύλο, που φιλοξενούν εκατοντάδες διαφορετικούς τόμους βιβλίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και ολόκληρος ο τοίχος δεν φαίνεται, ότι ο Κάρολος στέκεται μπροστά από μια βιβλιοθήκη που εκτείνεται από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι.

Ενώ τα έπιπλα της βιβλιοθήκης έχουν αναδιαταχθεί, μερικά από τα βιβλία στα ειδικά κατασκευασμένα ράφια φαίνεται πως παρέμειναν στο ίδιο μέρος τα τελευταία 40 χρόνια.

Μια φωτογραφία της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου στη βιβλιοθήκη από το 1977 αποκαλύπτει πώς μερικά από τα βιβλία έχουν παραμείνει στο ίδιο ακριβώς μέρος τα τελευταία 40 χρόνια.

3- Τραπέζι αντίκα

Ενώ το γραφείο και οι πολυθρόνες της βασίλισσας φαίνεται να έχουν αφαιρεθεί από το δωμάτιο, άλλα έπιπλα έχουν μείνει σχεδόν στην ίδια ακριβώς θέση.

Ανάμεσα στα κομμάτια που έχουν μείνει στο ίδιο σημείο είναι ένα μικρό τραπέζι αντίκα, τοποθετημένο ανάμεσα στις δύο πολυθρόνες του δωματίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4- Πλοίο σε μπουκάλι

Ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια στο δωμάτιο είναι ένα πλοίο σε μπουκάλι, που πιστεύεται ότι είναι του Royal Yacht Britannia.

Το κομμάτι βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο μέρος που ήταν στην εικόνα της βασίλισσας στο δωμάτιο το 2017 και πιστεύεται ότι ήταν από τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά της.

5- Νέα μαξιλάρια

Ενώ το δωμάτιο φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για λόγους εργασίας, υπάρχουν ακόμα ορισμένα κομμάτια που το έχουν κάνει να δίνει αίσθηση σπιτιού.

Μεταξύ αυτών είναι ένα σετ από άνετα μαξιλάρια που έχουν τοποθετηθεί στις νέες κόκκινες καρέκλες του βασιλιά Καρόλου στο δωμάτιο. Τα κομμάτια διαθέτουν σχέδια παρόμοια με τα μαξιλάρια στον καναπέ.

6- Λάμπες-αγαλματάκια

Το ράφι πάνω από το τζάκι, δίπλα στη βιβλιοθήκη, είναι ένας από τους χώρους του δωματίου που έχει αλλάξει ελάχιστα μετά από τον θάνατο της βασίλισσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φαίνεται να είναι πανομοιότυπο σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το 2017, όταν η τότε μονάρχης πόζαρε για μια φωτογραφία στο δωμάτιο.

Τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια στο σημείο αυτό περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι λάμπες, που δείχνουν φιγούρες να στέκονται σε διαφορετικές θέσεις.

7- Χρυσό ρολόι

Στο κέντρο του ραφιού υπάρχει ένα περίτεχνο χρυσό ρολόι.

Αν και δεν είναι σαφές αν ήταν στο δωμάτιο στη φωτογραφία του 1977 της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου, το ρολόι ήταν σίγουρα εκεί από το 2017.

8- Ανοιχτό τζάκι

Στη φωτογραφία της βασίλισσας στη βιβλιοθήκη, το 2017, φαινόταν μια ηλεκτρική θερμάστρα στο ανοιχτό τζάκι πίσω της.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει αφαιρέσει την ηλεκτρική θερμάστρα και το τζάκι είναι εντελώς ανοιχτό πίσω του.

9- Μαξιλάρια σε ύφασμα με μοτίβο στέμματος που κάποτε κάλυπταν τον καναπέ της βιβλιοθήκης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένας διθέσιος καναπές, καλυμμένος με απαλό πράσινο ύφασμα και φινιρισμένος με παραδοσιακό σοβατεπί.

Τα λευκά, κόκκινα και μπλε μαξιλάρια φαίνεται να διαθέτουν κάποιο είδος μοτίβου στέμματος. Το ύφασμα χρησιμοποιήθηκε επίσης για την κάλυψη ενός καναπέ που είχε τοποθετηθεί προηγουμένως στην ίδια βιβλιοθήκη.

10- Θερμοστάτης

Μια ιδιαίτερα μοντέρνα προσθήκη στο δωμάτιο φαίνεται να είναι ένας μικρός, λεπτός θερμοστάτης.

Είχε τοποθετηθεί δίπλα στις λάμπες με τα αγάλματα και το χρυσό ρολόι αντίκα, που τόσο αγαπούσε η βασίλισσα.

Πρόκειται για ένα σπάνιο μοντέρνο αντικείμενο στο δωμάτιο, το οποίο διέθετε τηλεόραση Samsung το 2017, αλλά φαίνεται να έχει πλέον αφαιρεθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ