Αυτά είναι τα 10 καλύτερα κρασιά του κόσμου στον αυστηρότερο διαγωνισμό με τυφλές δοκιμές -Ανάμεσά τους ένα ελληνικό Ασύρτικο | ΖΩΗ | iefimerida.gr

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα κρασιά του κόσμου στον αυστηρότερο διαγωνισμό με τυφλές δοκιμές -Ανάμεσά τους ένα ελληνικό Ασύρτικο

ποτηρια κρασι
Διεθνής διαγωνισμός κρασιού, φωτογραφία internationalwinechallenge.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας διαγωνισμός για τους για τους λάτρεις του οίνου. Αυτά είναι τα 10 καλύτερα κρασιά στον κόσμο, όπως ανακηρύχθηκαν στο International Wine Challenge 2021 στο Λονδίνο.

Το International Wine Challenge, ο διαγωνισμός κρασιού με τη μεγαλύτερη επιρροή, αμεροληψία και αυστηρούς κριτές, ανακοίνωσε τα 10 κρασιά με την υψηλότερη βαθμολογία για το 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα καλύτερα κρασιά μετά από τυφλές δοκιμές

Νικητές από οκτώ χώρες αναδείχθηκαν τα κορυφαία κρασιά του διαγωνισμού, έχοντας αποδείξει ότι είναι τα απολύτως καλύτερα στις κατηγορίες τους μετά από πολλαπλά στάδια εντατικών τυφλών γευσιγνωσιών από ομάδα κορυφαίων ειδικών του κλάδου από όλον τον κόσμο.

Πέντε από αυτά τα εξαιρετικά κρασιά έχουν βραβευτεί με την απόλυτη διάκριση του πρωταθλητή, η οποία δίνεται σε κρασιά που θεωρούνται το απόλυτο «καλύτερο της εκδήλωσης», νικώντας όλους τους άλλους νικητές Εθνικών Βραβείων στις κατηγορίες του κόκκινου, του λευκού, του αφρώδους, του γλυκού και του ενισχυμένου.

Τα 10 καλύτερα κρασιά στον κόσμο όπως κρίθηκαν στο International Wine Challenge 2021:

κρασι
Ενα γαλλικό κρασί στα καλύτερα του κόσμου, Clos de la Roche Grand Cru Cuvée Cyrot Chaudron
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

   Γαλλία
   Clos de la Roche Grand Cru Cuvée Cyrot Chaudron
   Hospices de Beaune 2019, Maison Albert Bichot
   IWC Champion Red Wine 2021,
   International Pinot Noir Trophy, French
   Red Trophy, Red Burgundy Trophy

   Γαλλία
   Vintage 2008, Piper-Heidsieck
   IWC Champion Sparkling Wine 2021,
   Champagne Trophy, Vintage Classic
   Blend Champagne Trophy

Ενα Ασύρτικο από τη Σαντορίνη στα κορυφαία κρασιά του κόσμου
Ενα Ασύρτικο από τη Σαντορίνη στα κορυφαία κρασιά του κόσμου

   Ελλάδα
   Sigalas Santorini Barel 2020, Κτήμα Σιγάλας
   IWC Champion White Wine 2021,
   Greek White Trophy

   Ιταλία
   Vinsanto di Carmignano Capezzana Riserva 2013,
   Tenuta Di Capezzana
   IWC Champion Sweet Wine 2021,
   Italian Sweet Trophy

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

   Ισπανία
   Lustau Palo Cortado V.O.R.S 30 years, Emilio Lustau
   IWC Champion Fortified Wine 2021,
   Sherry Trophy, Palo Cortado Trophy

κρασι
Δυναμικά στο χωρο του κρασιού η Αυστραλία με ένα Σιρά, Wolf Blass Grey Label McLaren Vale Shiraz 2019

   Αυστραλία
   Wolf Blass Grey Label McLaren Vale Shiraz 2019,
   Wolf Blass Wines
   International Shiraz Trophy, McLaren
   Vale Shiraz Trophy

   Αυστρία
   Sauvignon Blanc Kitzeck-sareadsüdsteiermark
   2019, Weingut Schneeberger
   International Sauvignon Blanc Trophy,
   Austrian Sauvignon Blanc Trophy

   Γαλλία
   Corton Charlemagne Grand Cru Domaine du Pavillon 2019,
   Maison Albert Bichot
   IWC Organic Trophy 2021, International
   Chardonnay Trophy, French White
   Trophy, White Burgundy Trophy

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

   Γερμανία
   Erbacher Siegelsberg Riesling Grosses Gewächs
   2015, Weingut Schloss Reinhartshausen
   International Riesling Trophy, German
   White Trophy

   Νέα Ζηλανδία
   Valli Pinot Noir Gibbston Vineyard 2019, Valli
   Vineyards
   IWC Sustainable Trophy 2021, New
   Zealand Red Trophy, Central Otago
   Pinot Noir Trophy
   

Για πρώτη φορά στην ιστορία τoυ διαγωνισμού International Wine Challenge, ένας Έλληνας παραγωγός, το κτήμα Domaine Sigalas, βραβεύτηκε με το βραβείο IWC Champion Fortified Wine 2021 για το Sigalas Santorini Barrel 2020, ένα κρασί από τη γηγενή ποικιλία Ασύρτικο, με τους κριτές να το περιγράφουν ως «εξαιρετικά ισορροπημένο και με χαρακτήρα».

Ένα Σιράζ από την McLaren Vale νίκησε δείγματα από όλη την Αυστραλία καθώς και Σιρά από όλον τον κόσμο και βραβεύτηκε με το International Shiraz Trophy, εξασφαλίζοντας τη θέση του στα 10 καλύτερα κρασιά τoυ International Wine Challenge 2021.

Η ετικέτα του Wolf Blass Grey McLaren Vale Shiraz 2019 από τη Wolf Blass Wines εντυπωσίασε τους κριτές με τα «ώριμα, σαρκώδη, πλούσια και νόστιμα φρούτα». Φέτος, είναι πρώτη φορά σε μια δεκαετία σχεδόν που η Αυστραλία κερδίζει αυτό το τρόπαιο. Η δεξιότητα της ομάδας Wolf Blass δεν αμφισβητήθηκε στο ελάχιστο στον φετινό διαγωνισμό, καθώς οι οινοποιοί Chris Hatcher & Steven Frost κέρδισαν επίσης το βραβείο IWC Red Winemaker of the Year, κατακτώντας για τέταρτη φορά αυτήν τη διεθνώς αναγνωρισμένη διάκριση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ποτηρια κρασι
Ο διαγωνισμός International Wine Challenge 2021 θεωρείται ο πιο αυστηρός, αμερόληπτος και σημαντικός διαγωνισμός στον τομέα του κρασιού σε όλον τον κόσμο

Περίφημα κρασιά από Νεα Ζηλανδία και Αυστραλία

Η νίκη αυτή ενισχύει την ευρύτερη επιτυχία των Αυστραλών οινοπαραγωγών στα φετινά βραβεία, όπου η Νότια Αυστραλία σάρωσε με πολλαπλά τρόπαια, όπως το Australian White Trophy για το Penfolds Reserve Bin A Chardonnay 2019, το Australian Red Trophy για το Kilikanoon Wines Baudinet 2019, καθώς και το Australian Riesling Trophy για το Gatt High Eden Riesling 2016. Εδραιώνοντας περαιτέρω τη φήμη της ως παγκοσμίως αναγνωρισμένου παραγωγού κρασιών υψηλής ποιότητας, η Τασμανία τιμήθηκε με το βραβείο Australian Sparkling Trophy στον φετινό διαγωνισμό για το Arras E.J Carr Late discorged Vintage 2005 από τη House of Arras.

Η γειτονική Νέα Ζηλανδία εξασφάλισε τη θέση της στα 10 καλύτερα κρασιά του International Wine Challenge 2021 με το Valli Pinot Noir Gibbston Vineyard 2019 από το κεντρικό Οτάγκο, κατακτώντας το IWC Sustainable Trophy. Διαγωνιζόμενο με όλα τα άλλα κόκκινα κρασιά στη Νέα Ζηλανδία, ανακηρύχθηκε επίσης νικητής του New Zealand Red Trophy για το 2021, με τους κριτές να ενθουσιάζονται καθώς «δοκίμασαν ένα Gibbston Pinot σε πλήρη ροή».

Η Νέα Ζηλανδία σημείωσε επιτυχία στον ευρύτερο διαγωνισμό με ένα Chardonnay από τον κόλπο του Hawke, το οποίο νίκησε τα λευκά κρασιά από όλη τη χώρα λαμβάνοντας το βραβείο New Zealand White Trophy. Το Church Road Grand Reserve Chardonnay 2019 εντυπωσίασε τους κριτές με τις «πραγματικά καθαρές φρουτώδεις γεύσεις σε εκλεπτυσμένη ισορροπία» και περιγράφηκε ως «ένα τέλεια διαμορφωμένο Chardonnay».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συμπρoεδρεύων Tim Atkin MW σχολίασε: «Με τη συμμετοχή κρασιών από πάνω από 50 χώρες στον διαγωνισμό IWC και με κάθε κρασί να κρίνεται αποκλειστικά με βάση την αξία του, είναι αδύνατο να προβλέψουμε ποια κρασιά θα ανέβουν στην κορυφή κάθε χρονιά, πράγμα που κάνει τον διαγωνισμό τόσο συναρπαστικό. Είναι υπέροχο να βλέπει κανείς λιγότερο γνωστά κρασιά, όπως το αυστριακό Sauvignon Blanc και ένα ασύρτικο από την Ελλάδα, δίπλα σε πιο γνωστά ονόματα στα 10 κορυφαία κρασιά της φετινής σεζόν

Ο πιο αυστηρός διαγωνισμός για τα κρασιά

The International Wine Challenge
Στον 38ο χρόνο του, ο διαγωνισμός International Wine Challenge 2021, θεωρείται ο πιο αυστηρός, αμερόληπτος και σημαντικός διαγωνισμός στον τομέα του κρασιού σε όλον τον κόσμο. Στον International Wine Challenge κάθε κρασί αξιολογείται «τυφλά» και κρίνεται το καθένα για την πιστότητά του στο στυλ, την περιοχή και τη σοδειά. Τα βραβεία περιλαμβάνουν μετάλλια (χρυσά, αργυρά, χάλκινα) και επαίνους. Τα τρόπαια απονέμονται στα καλύτερα κρασιά κάθε κατηγορίας. Ο διαγωνισμός International Wine Challenge έχει δεσμευτεί να βοηθά τους καταναλωτές να ανακαλύπτουν εξαιρετικά κρασιά, και τα μετάλλια που παρουσιάζονται στα νικητήρια μπουκάλια προσφέρουν μια αξιόπιστη εγγύηση ποιότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ