Ένας αστροναύτης της NASA έφτιαξε μια αυτοσχέδια «διαστημική» εκδοχή του τσίζμπεργκερ.
Ο Τζόνι Κιμ αποκάλυψε πρόσφατα πώς μοιάζει ένα αυτοσχέδιο τσίζμπεργκερ στο διάστημα. Όταν κάποιος βρίσκεται στο διάστημα δεν έχεις εύκολη πρόσβαση σε πολλά πράγματα, πόσο μάλλον σε ένα φαστφουντάδικο και στο αγαπημένο αμερικανικό φαγητό.
Ο νεαρός αστροναύτης όμως δεν πτοήθηκε και αποφάσισε να φτιάξει την δικιά του εκδοχή του τσίζμπεργκερ, με ό,τι υλικά διέθετε.
Μια «διαστημική εκδοχή» του τσίζμπεργκερ
Μάλιστα ήταν τόσο περήφανος για το γαστρονομικό αποτέλεσμα που αποφάσισε να το μοιραστεί στο διαδίκτυο με ανάρτηση στο Χ.
Το μπέργκερ του αποτελούνταν από ένα κομμάτι βοδινού κρέατος, κράκερ από σιτάρι, σάλτσα τυριού, πατάτες ογκρατέν που τοποθετούνται στη μέση και μια γενναιόδωρη επάλειψη από πάστα κόκκινης πιπεριάς gochujang.
«Μου λείπει το μαγείρεμα για την οικογένειά μου, αλλά αυτό ''χτυπάει'' το με τον δικό του τρόπο», έγραψε στην ανάρτησή του.

Η Κιμ βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τις αρχές Απριλίου και θα περάσει εκεί οκτώ μήνες, σύμφωνα με την Daily Mail.
Οι αστροναύτες όχι μόνο αναγκάζονται να είναι δημιουργικοί με ό,τι έχουν πρόσβαση, αλλά πρέπει να διασφαλίσουν ότι καταναλώνουν αρκετές θερμίδες ενώ βρίσκονται στο διάστημα.
Τι τρώει ένας αστροναύτης στο διάστημα
Δύο αστροναύτες της NASA που έμειναν αποκλεισμένοι στον ISS για πέντε μήνες έφαγαν πίτσα, ψητό κοτόπουλο και κοκτέιλ γαρίδας καθώς το Εργαστήριο Διαστημικών Συστημάτων Τροφίμων στο Διαστημικό Κέντρο Johnson στο Χιούστον έχει περιορισμένα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, επισημαίνει η New York Post.
Όπως δήλωσε ένας ειδικός στην αμερικανική εφημερίδα «στην αρχή υπάρχουν φρέσκα φρούτα, αλλά καθώς περνάει ο καιρός, αυτά τελειώνουν και τα φρούτα και τα λαχανικά τους είναι συσκευασμένα ή αποξηραμένα με κατάψυξη».
Όλα τα προϊόντα κρέατος -όπως το κομμάτι βοδινού που χρησιμοποιήθηκε στο μπέργκερ και τα αυγά μαγειρεύονται αρχικά στη Γη και στη συνέχεια ξαναζεσταίνονται στο διάστημα για κατανάλωση. Πέρα από το φαγητό - ακόμη και η παρασκευή ενός φλιτζανιού καφέ είναι δύσκολη υπόθεση στο διάστημα.