Στο κέντρο της πρωτεύουσας, ακριβώς στην γωνία Βουλής και Απόλλωνος, βρίσκεται ένα ατμοσφαιρικό ιταλικό μπιστρό που έχει κλέψει την καρδιά των Αθηναίων.
Το Ami, αν και είναι downtown, δίπλα σε όλα τα hot στέκια της πόλης, βρίσκεται σε μια ήσυχη γωνιά, ιδανική για ρομαντικό δείπνο με κλασσικά αλλά και «πειραγμένα» ιταλικά πιάτα, after work drinks με τους συναδέλφους αλλά και chit chat με την παρέα πάνω από ένα ποτήρι κρασί ή aperitivo αλλά και ένα πλατώ τυριών και αλλαντικών για το τσιμπολόγημα.
Το νέο μενού έχει την υπογραφή του βραβευμένου chef Δήμου Σαμουράκη και συνδυάζει την αυθεντική γαστρονομική παράδοση της Ιταλίας με την δημιουργικότητα, την τεχνική και την εποχικότητα.
Με σεβασμό στις αγνές πρώτες ύλες και στην καθαρότητα των γεύσεων, ο chef δημιουργεί λαχταριστά πιάτα που παντρεύουν το κλασικό στοιχείο με το μοντέρνο... with a twist, αναδεικνύοντας τον γευστικό πλούτο της ιταλικής κουζίνας με μια πιο σύγχρονη ματιά.
Η φιλοσοφία του εστιατορίου περιλαμβάνει απλές γεύσεις, με σεβασμό στην ιταλική γαστρονομία, δοσμένες μέσα από ένα δημιουργικό πρίσμα.

Τι θα δοκιμάσεις στο ιταλικό μπιστρό του κέντρου
Ξεκίνα με ένα ορεκτικό για την μέση με την bruschetta Tartare να είναι must επιλογή: Ταρτάρ από φιλέτο μοσχαριού σε τραγανή μπρουσκέτα, με αγκινάρα και lardo di Colonnata, ένα μοντέρνο twist σε ένα all-time classic ιταλικό πιάτο.
Συνέχισε με μια θεϊκή πίτσα με λεπτό ιταλικό ζυμάρι και ακανόνιστο σχήμα για να μοιραστείς με την παρέα ή το date σου. Μια κλασσική... κατακόκκινη μαργαρίτα, μια «μοδάτη» με μορταδέλα, πέστο και μοτσαρέλα, μια πικάντικη με πεπερόνι ή μια βέρα ιταλιάνα με προσούτο είναι ό,τι πρέπει.

Στα ζυμαρικά, η κρεμώδης cacio e pepe, με γενναιόδωρη δόση πεκορίνο, τριμμένο πιπέρι και ολόκληρα κομμάτια τρούφας αξίζει βραβείο. Θα βρεις και άλλα πιάτα με pasta, όπως τα λαζάνια με μελιτζάνα, κολοκυθάκι και τυρί scamorza, αλλά και ριζότο, νιόκι κ.α.
Για τους λάτρεις του κρέατος το Pollo alla Parmigiana (κοτόπουλο πανέ με σάλτσα ντομάτας και λιωμένη παρμεζάνα) είναι ο απόλυτος νικητής, ένα comfort πιάτο, βασισμένο στην ιταλοαμερικανική γαστρονομική παράδοση.

Για τους ψαροφάγους, το μυλοκόπι με σπανάκι, ταραμά και φαγόπυρο είναι ένα σούπερ κυρίως πιάτο με ισορροπημένες γεύσεις.
Για... σβήσιμο, ένα (ιταλικό) γλυκό επιβάλλεται. Το τιραμισού του Ami θα μπορούσε να συμπεριληφθεί άνετα στα καλύτερα της πόλης, με βελούδινη κρέμα, διακριτική γεύση καφέ και αλκοόλ και χορταστική μερίδα για να μοιραστείς με την παρέα σου.

Φυσικά, ιταλικό χωρίς κρασί δεν είναι ιταλικό. Θα βρεις μια εκτενή και ενημερωμένη wine list με ετικέτες τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα αλλά και μια λίστα με ιδιαίτερα, ευφάνταστα κοκτέιλ με ονόματα από διάσημους πίνακες. Ρώτησε τον σομελιέ για το κρασί ή το κοκτέιλ που ταιριάζει άψογα με το φαγητό σου.

Ο χώρος είναι ατμοσφαιρικός, με vintage αισθητική, που σε μεταφέρει στις πλατείες των πιο κοσμοπολίτικων πόλεων της Ιταλίας.

Κυριαρχεί ο γλυκός, χαμηλός φωτισμός, η βιενέζικη ψάθα στις αναπαυτικές καρέκλες, τα στρογγυλά, ντελικάτα τραπεζάκια στρωμένα με λευκό τραπεζομάντηλο, το ζεστό ξύλο αλλά και το ψυχρό μάρμαρο, όπως και οι αναπαυτικοί καναπέδες με τις ρίγες στον εξωτερικό χώρο.

Τα instagrammable σερβίτσια τραβούν επίσης την προσοχή: Τα ιδιαίτερα πιάτα αναγράφουν το όνομα του μπιστρό με ρετρό γραμματοσειρά και έντονα χρώματα και κερδίζουν μια θέση στην καρδιά μας!