Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αν έφαγες πολύ αλάτι στο γεύμα σου -Οι ειδικοί εξηγούν - iefimerida.gr

Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αν έφαγες πολύ αλάτι στο γεύμα σου -Οι ειδικοί εξηγούν

Φέτες ψωμιού, κουταλάκι με αλάτι, λάδι και μπαχαρικά
Τι να κάνεις αν το παράκανες με το αλάτι /Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To πολύ αλάτι στο φαγητό είναι επιβαρυντικό για την υγεία μας.

Το αλάτι, που δίνει γεύση στο φαγητό, είναι γνωστό και ως «λευκός θάνατος», όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη ζάχαρη, με τους ειδικούς να τονίζουν πως είναι συνδεδεμένο με το πρήξιμο, με την αύξηση του κινδύνου καρδιακής προσβολής, με το εγκεφαλικό και άλλες παθήσεις.

Παρότι γνωρίζετε όμως, ότι το αλάτι κάνει κακό στην υγεία σας, έχετε την τάση να το καταναλώνετε καθημερινά και μάλιστα σε μεγαλύτερη ποσότητα από ότι θα έπρεπε.

Οι τροφές που περιέχουν σημαντικές ποσότητες νατρίου είναι το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά.

Μικρότερες ποσότητες νατρίου περιέχουν επίσης τα λαχανικά, τα λίπη και τα δημητριακά.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν το παρακάναμε με το αλάτι στο φαγητό μας; Διαβάστε στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλάτι Φαγητό Υγεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ