«Αδιόρθωτοι» Ελληνες οδηγοί -Χρησιμοποιούν τη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης για προσπέραση - iefimerida.gr

«Αδιόρθωτοι» Ελληνες οδηγοί -Χρησιμοποιούν τη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης για προσπέραση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από λίγες ημέρες προκλήθηκε σάλος, όταν διασώστες του ΕΚΑΒ ανέβασαν βίντεο με τη ΛΕΑ του περιφερειακού άξονα Θεσσαλονίκης να έχει μπλοκαριστεί από αυτοκίνητα.

Ματαίως προσπαθούσε το πλήρωμα τού ασθενοφόρου να ξεφύγει από τον μπλοκαρισμένο δρόμο στην συμβολή με την Εγνατία και να φθάσει τον ασθενή στο νοσοκομείο. Το βίντεο που τράβηξε ο διασώστης μέσα απο το ασθενοφόρο, ανέβηκε στο facebbok και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις για την οδική μας παιδεία. «Το πρόβλημα με τις αποκλεισμένες ΛΕΑ είναι σχεδόν μόνιμο και άλυτο θα έλεγα. Σχεδόν πάντα όταν καλούμαστε να επέμβουμε σε περιστατικό και πρέπει να διέλθουμε εθνικό δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οχήματα που χρησιμοποιούν αδικαιολόγητα της συγκεκριμένη λωρίδα»,αφηγείται διασώστης του ΕΚΑΒ. Η κάμερα του iefimerida βρέθηκε τις τελευταίες ώρες στην εθνική Αθηνών- Λαμίας. Η εικόνα και πάλι ήταν απογοητευτική για την οδική παιδεία των Ελλήνων οδηγών. Η ΛΕΑ που πρέπει να μένει πάντα ελεύθερη, χρησιμοποιείται από «έξυπνους οδηγούς» για να προσπεράσουν ανενόχλητοι. Και μάλιστα απο τα δεξιά.. Και φυσικά στο πρώτο πρόβλημα που θα παρουσιαστεί, η λωρίδα θα κλείσει και πάλι και..ο Θεός βοηθός.

Η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται μόνον στα οχήματα επείγουσας ανάγκης, δηλαδή το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Τροχαία καθώς και στα ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας. Η στάση στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως όταν το αυτοκίνητο έχει πάθει βλάβη ή εάν σας σταματήσει η Τροχαία. Ο νέος ΚΟΚ τιμωρεί τη χρήση της ΛΕΑ με άμεση αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ